23 Haziran 2014 Pazartesi, 14:36
OSMAN HULUSİ EFENDİ, DOĞUMUNUN 100’NCÜ YILINDA ANILDI
 Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi, doğumunun 100.yılında anıldı 
Somuncu Baba ve Hulusi Efendi anma töreni, geniş bir katılımla Malatya’nın Darende İlçesi Somuncu Baba Külliyesinde gerçekleştirildi.
Programın açış konuşmasını yapan Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Başkanı Kemal Demir, “Bizler bugün burada, manevi birliktelik için, Somuncu Baba ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Hazretlerinin gönül sesine Türkiye’nin değişik yerlerinden icabet ederek geldik. Doğumunun yüzüncü yılında manevi gölgesinde bulunduğumuz, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi, yüzyıla mührünü vuran, asrımızdan gelecek asırlara bir sel gibi çağlayıp coşan, sevgiyi maya maya yoğuran bir gönül sultanıdır” dedi.
Demir, konuşmasına özetle şöyle devam etti: 
“Gerçeği bilme ve bulma yolunun bu iki büyük sultanı, tasavvufun yedi veren gülü, sevginin gönülleri saran sarmaşığıdır. Onlar varlık incilerini yokluk içinde yoklarken, seven ve inanan gönülleri nakış nakış sırlıyorlar. Hakkın birliği yolunda insanlara en güzel kılavuz oluyorlar. İşte bugün binlerce kilometre uzaktan, yurdumuzun dört bir yanından manevi bir çağrıya kulak vererek, davetimize icabet den sevgili dostlarımızla beraberiz. Sınır ve mesafe tanımayan bu beraberliğin temeli sevgi ve samimiyettir.
1986 yılında kurulan Vakfımızın 28. hizmet yılını idrak ederken, vakıf bilincinin toplumumuza aşılanması için çok yoğun çaba sarf ediyor, birçok hizmeti siz değerli gönül dostlarımızın katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Her canlıya hizmet etmeyi kendine ana düstur edinen, özellikle ülkesini, Darende’yi ve halkını çok seven, hizmetleriyle “Gönüller Sultanı” olan, gönüllere taht kuran Es-Seyyid Hulusi Osman Efendi’nin adına kurulu bulunan vakfımızın her türlü hayri, sosyal, kültürel ve tarihî hizmetlerini gerçekleştirmesini, yüce milletimize ve milli ve manevi değerlerimize gösterilen bir vefa borcu olarak görüyoruz.”
Konuşmalardan sonra, Somuncu Baba İlahi Grubu Hulusi Efendi’nin kendi yazmış olduğu divanındaki eserleri seslendirildi. Program, Gümüşhane Müftüsü Mehmet Aktaş’ın yaptığı bin 700 hatim ile son buldu.
Anma programına, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,Nijerya Büyükelçisi Muhammed Yousef Babagindeo, Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Elbistan Bld. Bşk. Durmuş Küçük, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfekçi, Afşin Beleddiye Başkanı Fatih Güven katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
OSMAN HULUSİ EFENDİ, DOĞUMUNUN 100’NCÜ YILINDA ANILDI