28 Mart 2016 Pazartesi, 13:07
OTOBÜSLERDE HIRSIZLIK YAPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
 Malatya’da şehir içi otobüslerde yolculuk yapan vatandaşların paralarını çalan şüpheli şahıs yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğüne başvuran 64 yaşında bir vatandaş, trambüs ile yolculuk yaptığını söyleyerek, indikten sonra pantolonunun cebinde bulunan 380 TL parasının olmadığı yönünde şikayette bulundu. Şikayet üzerine söz konusu trambüse ait kamere görüntülerini inceleyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri, 55-60 yaşlarında bir şahsın, şikayetçinin seyahat ettiği koltuğun yanında ayakta yolculuk yaptığını ve kolunda taşıdığı ceketiyle perdeleme yaparak, vatandaşın pantolon cebinden parasını çektiğini ve daha sonra trambüsten inerek, ayrıldığını tespit etti.
Şüphelinin Malatya’ya başka illerden gelmiş olabileceği ihtimali ile harekete geçen ekipler, Malatya otogarlarında ve otellerinde yapmış oldukları araştırmada şüphelinin, A.A. (59) isimli şahıs olduğunu tespit etti ve şahsın olaydan sonra Erzurum iline gittiğini belirledi. 27 Mart tarihinde şahsın tekrar hırsızlık yapmak için Erzurum’dan Malatya’ya geldiğini tespit eden ekipler, şahsı kısa sürede yakaladı.
Geriye dönük yapılan çalışmalarda şahsın, 2 Eylül 2015 tarihinde yine trambüs içerisinde 67 yaşında bir vatandaşın pantolon cebinden 350 TL parasını yankesicilik yöntemiyle aldığı tespit edildi. Ayrıca şahsın yapılan üst aramasında Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Erzurum, Bitlis ve Malatya olmak üzere 7 ayrı ile ait toplu taşıma araçlarına binmek için kullanılan akıllı bilet ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıs, bugün adli mercilere teslim edildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
OTOBÜSLERDE HIRSIZLIK YAPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI