17 Şubat 2018 Cumartesi, 17:51
Özel Çınar Fen Lisesi’nden TÜBİTAK Başarısı
Malatya Özel Çınar Fen Lisesi öğrencisi Emre Çırak, yapılan 25. Ulusal Biyoloji Olimpiyatları sınavın da Bronz Madalya alarak Türkiye 3.'sü oldu. 
Kurum tarafından yapılan açıklamada, öğrencileri Emre Çırak’ın, TÜBİTAK tarafından 2017 Mayıs ayında gerçekleştirilen 25. Ulusal Biyoloji Olimpiyatları I. Aşama sınavını kazandığı ve Haziran ayı içerisinde 15 günlük, Ekim ayında da 20 günlük ders çalışma kampına davet edildiği belirtildi. Çırak’ın aynı sınavın 2’inci aşamasına katılarak Bronz madalya alarak Türkiye 3’üncüsü olduğu belirtildi.
2007 yılından bu yana Malatya genelinde kazanılan bu başarının öğrencilerine ait olduğunu açıklayan Çınar Fen Lisesi yetkilileri “Öğrencimizin bu başarısı, disiplinli bir şekilde Rehber Öğretmeni gözetiminde 3 yıl boyunca gayretli çalışmasına bağlıdır. Öğrencimiz günde ortalama 6 saat ders çalışarak bu başarıyı elde etmiştir” ifadelerinde bulundular.
Lise yetkililerinden yapılan açıklamada, "Öğrencimiz lise 1’den itibaren olimpiyat çalıştıran ve bu konularda tecrübeli olan öğretmenlerinden haftada 12 saat Biyoloji dersi alarak lise 1, lise 2, lise 3 ve lise 4 Milli Eğitim Bakanlığı hazırlamış olduğu müfredat kitaplarını Lise 1’in 1. döneminde bitirerek olimpiyat hazırlık kitaplarına başlamıştır. Bu süre zarfında Campbell biyoloji olimpiyatları hazırlık kitabını 30 defa bitirmiş ve bunun yanında ulusal ve uluslararası biyoloji olimpiyatlarında sorulmuş bütün soruları defalarca çözmüş, ayrıca Genel Zooloji, Omurgasızlar, Omurgalılar, Fizyoloji, Ekoloji, Genel Histoloji gibi benzeri kitapları defalarca bitirerek bu başarıya ulaşmıştır. Öğrencimizin bu başarıyı elde etmesinde öncelikli olarak sorumlu olan aile bireylerine, öğretmen ve idarecilerine teşekkür ederiz" denildi.
Öte yandan Türkiye üçüncülüğü başarısını elde eden Emre Çıkar ile kurum yetkililer, Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar ve Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı makamlarında ziyaret etti. 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Özel Çınar Fen Lisesi’nden TÜBİTAK Başarısı