11 Temmuz 2014 Cuma, 15:37
ÖZEL SPORCULAR, YAZ OKULLARINA EĞİTİM GÖRÜYOR
 Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, engelli sporculara yönelik açılan yaz spor okulunda özel sporcular eğitim görüyor. 
Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü düzenlediği yaz okulları kapsamında özel sporcular için 12 branşta faaliyetlere başladı.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Özel Sporcular Antrenörü Ali Karaca, "Voleybol çalışmalarımız bugün başladı. Özel sporcularda Malatya’da ve Türkiye’de ilk defa böyle bir çalışma başlatıldı. 'Antrenörlerimiz engelleri aşıyor' projesi kapsamında. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzde bizi görevlendirdi. Daha önce diğer illerde Türkiye Özel sporcular Spor Federasyonumuz böyle projeler gerçekleştiriyordu. Ulusal müsabakalar yapıyorlardı. Spor genel müdürlüğümüzün yapmış olduğu protokollerle, yaz spor kursları açıldı. Bu kapsamda da çalışmalarımız gerçekleştiriyoruz. Spor konusunda en fazla ihtiyacı olan çocuklarımız, özel sporcular olduğunu düşünüyorum. Yaz ayına denk getirilmesi de ayrı bir tat veriyor. Yıl içerisinde de devam edecektir" dedi.
Karaca, özel sporcular için yaz spor okulları kapsamında kursların açılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bazı eksiklikler olabilir ama hiç önemli değil. Bu işe başlamamız çok güzel. Gençlik Spor İl Müdürlüğü kapsamında her imkanı sağlıyor. Salon noktasında sınırsız sürede salon tahsis ettiler. Bize haftanın 6 günü çalışma imkanı sağlıyorlar. Antrenör olarak eksikliğimizde var. Özel sporcularda Antrenörlük belgesi gerekiyor. Diğer arkadaşlarında bu belgeleri alıp özel sporculara ders vermelerini istiyoruz" diye konuştu.
"ÖZEL SPORCULARIN, SPOR İLE İÇ İÇE OLMALARI ÖNEMLİ"
Özel sporcuların sporla iç içe olmalarını önemsediklerini dile getiren Karaca, "Özel sporcular üzerinde bu spor branşları kendilerine olan güveni geri getiriyor. Sosyalleşme adına da çok önemli. Gençlik Spor İl Müdürlükleri de çocukları iyi analiz etmişler. 12 yakın branş açtılar. Bu vesile ile davranışlarında olumlu davranışlar görüyoruz. Özel sporcularda spor adına başarı sağlamak ikinci plandadır. Öncesinde sosyalleşmesi daha önemli" şeklinde konuştu.
Karaca, özel sporcuların ailelerine de büyük görevler düştüğünü belirterek, "Ailelere internet üzerinden giriş yapmaları gerekiyor. Ailelerimizin internet üzerinden giriş yapmaları pek mümkün olmuyor. Burada diğer kurum ve kuruluşlardaki çalışanların yönlendirmeleri gerekiyor. Ben kendi branşım da ailelerin rızasını alıp ben girişlerini yaptım. Biz o kısmını hallederiz. Yeter ki ailelerimiz çocuklarını spora yönlendirsin" dedi.
Başarının özel sporcuları mutlu ettiğini sözlerine ekleyen Karaca, şunları söyledi: "Özel sporcularımızda spor branşlarında alınan bir kupa bile o çocuğu çok çok mutlu ediyor. Okullarında popülerliği artıyor. Kendilerine olan güvenleri geliyor. Bizim voleyboldaki çocuklarımız okullarında bulunan özel sporcuları ile kıyaslandığında bambaşka. Hem daha sosyal oldular. Hem de daha öz güvenleri arttı. Arkadaşları ile olan diyalogları arttı. O yüzden okullarda Rehber Öğretmenleri ve Beden Eğitimi Öğretmenine çok büyük iş düşüyor" diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ÖZEL SPORCULAR, YAZ OKULLARINA EĞİTİM GÖRÜYOR