31 Mayıs 2015 Pazar, 16:51
ÖZHAN, ESNAFI ZİYARET ETTİ
AK Parti Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, başkanlık sistemine işaret ederek “Parlamenter sistemin iktidar ve istikrar krizi üreten bir yapısı var. Bu durum ancak başkanlık sistemi ile aşılabilir” dedi. 
Başbakanın Başdanışmanı, AK Parti Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, 7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yeşiltepe Hizmet Grupları Sitesinde bulunan esnafla bir araya gelen Taha Özhan, destek ve dua istedi.

“SON TARTIŞMAYI ISKALAMIŞ OLACAKLAR”
AK Parti Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, parlamenter sistemin kısır döngüsüne dikkat çekerek şöyle konuştu: “7 Haziran seçimlerini aşacak şekilde, parlamenter sistemin kısır döngüsüne dair ciddi bir sorgulama yapılması gerekiyor. Bu kriz derinleştiğinde AK Parti’nin başkanlık önerisinin, oldukça erken bir öngörü olduğu anlaşılacaktır. Eğer bir değişim imkanı olursa, son siyasal tartışmayı da ıskalamış olacaklar. Bu yönüyle parlamenter sistemin temsil kabiliyetiyle sınırlı, iktidar ve istikrar krizi üreten yapısını anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Bu durum ancak başkanlık sistemi ile aşılabilir.”

“ANLAMSIZ ZİHİN EGZERSİZLERİ”
Taha Özhan, 2015 seçimlerine giderken meclis aritmetiği üzerinden konuşulan neticelerin tamamının anlamsız zihin egzersizlerinden ibaret olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: 
“Sonuç ne olursa olsun AK Parti’nin dışında bir partinin seçimleri kazanmadan; aynı şekilde AK Parti’nin dışındaki aktörler beraberce bir iktidar üretmeden bu tartışmaların karşılığı olmayacaktır. Her iki unsurun da bu şekilde değişeceğine dair en ufak bir işaret yokken, Meclis aritmetiği oyunlarına düşmüş bir iktidar perspektifinin sahici olma ihtimali bulunmuyor. Bu derin kriz ortadayken, gerçeklikten kopmuş koalisyon analizleriyle bir süreliğine konforlu anlar yaşayabilirler.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ÖZHAN, ESNAFI ZİYARET ETTİ