22 Ocak 2014 Çarşamba, 17:39
PEYGAMBERİMİZİ ANLAMAK KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
PEYGAMBERİMİZİ ANLAMAK KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Ateş, “Peygamberimizin yaşantısını kendimize örnek alarak yaşadığımız takdirde, ona olan sevgimizi göstermiş oluruz” dedi. Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘Peygamberimizi Anlamak’ konulu bir konferans düzenlendi.
Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen konferansa; Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Ateş, Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ve kadın meclisi üyeleri katıldı.
Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, kadınları her alanda bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini belirterek, “Yaşamımızın her alanında güzelliklerin olmasını istiyorsak, en güzel ve en iyi olan Hz. Muhammed’i iyi tanımamız gerekmektedir” dedi.
İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Ateş, Efendimizi anlayabilmek için O’nun yaşantısını çok iyi bilmemiz gerektiğini vurguladı.
Peygamberimizi anlatırken onun yaşantısından olağanüstü ve akıl sır ermeyen konulara değindiğimizde sadece Efendimizi anmakla yetinmiş olacağımızı söyleyen Ateş, “Gerçekten Peygamber Efendimizi anlamak istiyorsak onun yaşamının her alanında sergilediği tutum ve davranışlara dikkat etmemiz, hayatımıza tatbik etmemiz gerekir” diye konuştu.
Programın sonunda kadın meclisi üyeleri, Doç Dr. Abdurrahman Ateş’e konu ile ilgili çeşitli sorular yöneltti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
PEYGAMBERİMİZİ ANLAMAK KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ