20 Temmuz 2015 Pazartesi, 15:57
PİLAV ŞENLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Malatya’nın Darende ilçesinde bu yıl 6.’si düzenlenen Yıkılhan Yayla Pilav Şenliği yapıldı. Şenlik büyük ilgi gördü. 
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şenlikte misafirlere kavurma ve donguş ikram edildi. İkramların ardından, müzik dinletisi ile devam eden programda katılımcılar coşkulu anlar yaşadılar. Programda bir konuşma yapan Malatya ili Darende ilçesi Dernekleri (MİDİDER) Başkanı Mehmet Ayhan, "Bu yıl 6. sini düzenlediğimiz bu pilav günümüzde, siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz, elimizden geldiğince bu etkinliğimizi sürdürecek ve her geçen yıl daha da güzelleştireceğiz” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Can Bozkurt, “Geçmişte çok coşkulu çok güzel heyecanlı programlar yapılırdı. Ancak 2-3 yıldır bazı nedenlerden dolayı programa ara verildi, bu sene yeni dernek başkanımız Mehmet Ayhan bizleri ziyaretinde tekrar bu programı başlatacağını ve bölge insanının da bunu istediğini söyledi. Bu bölgenin insanları gurbette kazandıklarını gelip burada harcamak için gerekli bütün finansmanı sağladılar” diye konuştu.
Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de, “Sizinle her zaman iftihar ediyoruz, her zaman gurur duyuyoruz. Çünkü siz bizim gurur vesilemizsiniz. İstanbul’da, Adana’da kazanıyorsunuz ama hiç bir şekilde bu toprakları terk etmiyorsunuz. Allah sizden bin kere razı olsun, bu güzel bayram gününde kendi topraklarınızdasınız, size her zaman minnettarız” diye konuştu.
İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş, “Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan ve geçimini sağlayan vatandaşlarımız, bayramlarda memleketlerine geliyorlar. Bu bayramda burada olan ve olmayan Darendelilere teşekkür ediyorum be bayramlarını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Şenliğe katılan AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan yaptığı konuşmada, “Dağlarının arasında, ucu bucağı gözükmeyen tepelerin arkasında yüzlerce insan bir araya geldi. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız bu şenliği hakikaten geleneksek hale getirmişler, inşallah bu muhabbetiniz daim olur. İşte bu muhabbet ortamı ile AK Parti iktidara taşınıyor” sözlerini kaydetti.
Birçok sanatçının katıldığı şenlikte Sanatçı Ahmet Satılmış, misafirlere coşkulu dakikalar yaşattı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
PİLAV ŞENLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ