01 Şubat 2014 Cumartesi, 22:01
PORGALI SEÇİM BÜROSUNU AÇTI.
PORGALI SEÇİM BÜROSUNU AÇTI.
CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulusi Porgalı ilk seçim bürosunu Yeşilyurt’ta açtı. 
Hulusi Porgalı, Yeşilyurt’ta uzun bir yürüyüşün ilk adımını attıklarını belirterek, “Bugün Yeşilyurt’ta uzun bir yürüyüşün ilk adımını atıyoruz. Yeni büyükşehir yasası ile Malatya Büyükşehir olurken Yeşilyurt ilçemiz de büyükşehirin en önemli metropol ilçesi haline geldi. Nüfusumuzu 10 kat arttırılarak 300 bine yaklaştı. Böylesine bir yasa ile metropol haline gelen Yeşilyurt’un sadece nüfusu değil sorunları da arttı. Biz Yeşilyurtlular bu anlamda hem şanslı hem de şansızız. Çünkü yeni Yeşilyurt coğrafyamızda birçok köyümüzün, mahallemizin, sokağımızın gerek alt yapısı, gerek üst yapısı yapılmamış. Merkez belediyeye bu kadar yakın olan bir ilçenin ve merkez belediyesi sınırları içerisinde bulunan birçok bölgenin hizmetten bu kadar uzak olmasını anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.
Bir zamanların sanayisi ve sanayicisi ile ünlü olan bu memleket bugün kaderine terk edilmiş durumda olduğunu belirten Porgalı, Yeşilyurt’un sorunlarını bir Yeşilyurt’lunun çözebileceğini ifade etti. Yeşilyurt için büyük projelerinin olduğunu kaydeden Porgalı “Şanslıyız, çünkü 30 Mart 2014’de yerel seçimlerden sonra biz Yeşilyurt’u yeniden, baştan aşağı inşa edeceğiz. Yeşilyurt’ta yüzde yüze yakın oy kullanma oranı bekliyoruz. Daha sonra siyasi partisi ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun oy vereceklerini unutmasınlar. Yeşilyurt’u siyasi parti liderleri değil, başbakan değil, sizin oy verdiğiniz kişilerin yöneteceğini unutmayın. Yeşilyurt’u ancak bir Yeşilyurtlu anlar ve sorunlarını çözer” şeklinde konuştu.
CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Banu Sevil, büyükşehir belediye başkan adayı Hakan İnci’nin ilk seçim bürosunu kendi memleketi olan Akçadağ’da açtığını hatırlatarak şöyle konuştu:
“CHP Büyükşehir belediye başkan adayımız Hakan İnci ilk seçim bürosunu kendi memleketi Akçadağ’da açmıştır. Bizler de biliyoruz ki kendi evinde başlamayan hiçbir hareket ve girişim başarılı olamaz ve sonuç alamaz. Bu sebeple bizlerde kendi evimizde, kendi toprağımızdan Yeşilyurt’tan başlamak istedik.”
Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise, 31 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin Malatya’da iktidar olacağını belirterek, 31 Mart’ta Malatya’yı teslim alıyoruz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt’un bu görkemli açılış ile gümbür gümbür geliyoruz mesajı verdiklerini belirterek, Yeşilyurtluların desteği ile Yeşilyurt’u yöneteceklerine inandığını ifade etti.
Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
PORGALI SEÇİM BÜROSUNU AÇTI.