21 Ocak 2014 Salı, 11:22
PORGALI’DAN HUKUKÇULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
 CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulusi Porgalı, Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay’ı ziyaret etti. 
CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil ile partililerinde katıldığı ziyarette konuşan CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulusi Porgalı, “Ben her zaman hukukun üstünlüğüne inanan bir insanım. Bugün bize ise yarın size ve tekrar dönüp bize geleceğine inanıyorum. Son günlerde Türkiye’de meydana gelen konjonktürel olaylarda, yolsuzluk soruşturmalarında suç ne zaman var ise ne zaman oluşmuşsa, bugün niye çıkmış sorusuna karşıyım. Suç varsa takip edilip bulunmuştur. Bulunmuşsa da cezalandırılmalıdır. Ama şunu da sorgulamak isterim. Hırsızın hiç mi suçu yok. Eğer dört bakanımız ve çocukları böyle bir işe kalkışmışsa, mutlaka araştırılmalı. Ama tarafsız bir şekilde araştırılmalı. Onu araştıran, suçu bulan savcı ve polis müdürlerinin görevden alınması değil, bağımsız bir yargı tarafından incelenmesi, suç varsa ortaya çıkarılması gerekir. Şayet ortada bir suç yok ise ondan sonra bunun bir komplo ve kumpas olduğu düşünülmelidir” şeklinde konuştu.
CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Banu Sevil ise “Bu dönemde yargının bağımsız olarak hareket etmesi ve bu işi çözmesi gerektiğine inanıyorum. Herkesin bir gün mutlaka adalete ihtiyacı olacağını hatırlatıyorum. Yargıyı yıpratmamalıyız. Yargıya hiçbir kurumla hiçbir şekilde müdahale etmemeliyiz” ifadelerini kaydetti.
Hukukçular Derneği Şube Başkanı Necati Karabay ise seçim sürecinin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, başarılar diledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
PORGALI’DAN HUKUKÇULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET