05 Ağustos 2014 Salı, 17:49
PROF. DR. FRANGİPANE’DEN VALİ ŞAHİN’E ZİYARET
 Arslantepe Höyüğü Kazı Başkanı ve İtalyan La Spienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane dünyanın şuanda bilinen ilk kerpiç sarayının bu yıl tamamen gün yüzüne çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. 
Arslantepe Kazı Başkanı ve İtalyan La Spienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane,beraberinde Kültür ve Turizm İl Müdürü derviş Özbay ile birlikte Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti.
Prof. Dr. Frangipane ziyarette bu yıl yapılacak kazı çalışmaları hakkında bilgi vererek "Milattan önce 3 bin 300 yıllarına ait kerpiç sarayı bu yıl tamamen ortaya çıkarmayı istiyoruz. Mezopotamya'da tapınaklar vardı ama Saray yoktu. Orada Saraylar daha sonra geliyor. Buradaki Saray, ilk saraydır. Çalışmalarımızla açık hava müzesi daha da geniş olacaktır. Geçtiğimiz yıl Saray içinde büyük bir salonu gün yüzüne çıkardık. Turistler için geniş bir kültür alanı oluşacak. Turizm açısından cazip bir mekan oluşacak" dedi.
Vali Şahin ise, "Marcela Frangipane uzun yıllar Malatyamızın tarihine ışık tutacak araştırmalar yapmışlardır. Aslantepe kültürel anlamda dünya kültürel mirasının ortak değeridir” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
PROF. DR. FRANGİPANE’DEN VALİ ŞAHİN’E ZİYARET