15 Nisan 2023 Cumartesi, 17:12
Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Gönüllüleri 5 Gün Çadır Kentte Yaşadı

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Gönüllüleri Çadır Kentte Kalan depremzedelere ve çocuklarına destek ve katkıda bulundular.

Depremzedelerle aynı ortamı paylaşmak için 5 gün süreyle Battalgazi Belediyesi’nin yanındaki Millet Bahçesi Çadır Kentte bir çadırda kalarak aynı ortamı yaşayan Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Gönüllüleri Melisa Tan ve Asena Bal, burada görevli askerlerinde yardımı ile depremzede ailelere giyim ve 50 çocuğuna kapalı zarflar içinde Ramazan Bayramı harçlıkları dağıtıldı. 

 

Askerler tarafından çocuklar için kurulan psikososyal destek merkezi çadırında çocuklarla birlikte olan Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Gönüllüleri burada çocuklara oyuncak dağıtıp, birlikte çeşitli oyunları oynadılar.

Çadır Kentte kalan tüm çocuklara İstanbul’da faaliyet gösteren Gökkuşağı Koleji’nin okul destekleri ile dürüm ve meyve suyu ikram edildi. Gökkuşağı Koleji’nin, Malatya’daki depremzede çocuklar için öğrencileri arasında “Harçlığım harçlığın olsun” kampanyası düzenlediği belirtildi.

 

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Malatya Koordinatörü Bekir Conger’de Çadır Kenti ziyaret ederek, burada depremzedelerle bir araya geldiler.

 

 

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı heyeti, iftarını depremzedelerle birlikte açtı.

 

-303 çocuğa bayram harçlığı ulaştırıldı

 

Öte yandan; Doğanyol Eğitim Vakfı, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da depremzedelere yönelik olarak hayırseverlerin destek ve katkıları ile 8 tır malzeme ve 550 gıda paketi dağıtırken, Doğanşehir-Kurucuova’da 150, Yetimler Kervanı Derneği bünyesindeki 103 yetim çocuğa  ve Millet Bahçesi Çadır Kentte kalan 50 çocuğa  Ramazan Bayramı harçlığı ulaştırdı.

 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Gönüllüleri 5 Gün Çadır Kentte Yaşadı