20 Aralık 2017 Çarşamba, 21:38
Rektör Kızılay 2017 Yılı Değerlendirmesi
 İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Benim hayalim 2023 yıllında İnönü Üniversitesinde bin Profesör olması" dedi. 
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay basın ile 2017 yılı değerlendirme toplantısı yaptı.Kale göl otelde düzenlenen toplantıda konuşan Rektörü Kızılay, İnönü üniversitesinin 2017 yılında 42.yılını doldurduğunu belirterek, yeni yılda 43 yaşına gireceğini ifade etti. Kızılay, "Bu 42 yıl sürecinde üniversitemiz sürekli üzerine koyarak bu güne geldi. 2017 yılında da önemli faaliyetler yaptığımıza da inanıyorum. Şu anda İnönü üniversitenin öğrenci sayısı 47 bini aşmış durumda. 2016 yılında 14 fakültemiz vardı, 2017 yılında üniversitemize 2 yeni fakülte ekleyerek böylece fakülte sayısını 16 ya yükseltmiş olduk. 2017-2021 arası stratejik planımızı güncelledik” dedi.
İlçelerdeki meslek yüksek okullarında büyük bir kontenjan boşluğu olduğunu belirten Kızılay, "Malatya’mızın 13 ilçesi var, bunların 8 inde bizim okulumuz var bu ilçelerimizde büyük bir kontenjan boşluğu oluştu tercihler çok azaldı öğrencilerimiz gençlerimiz ilçeleri daha az tercih eder hale geldi bundan dolayı ilçelerimize çok özen göstermek gerekiyor. Malatya’da çok güzel bir proje yaptık OSB meslek yüksekokul projesi bu proje çok özel bir proje. Amacımız organize sanayi bölgesi ile üniversite sanayi iş birliği içerisinde sanayicinin istediği elemanı yetiştirip onlara vermek” şeklinde konuştu. 15 Temmuz hain darbe girişiminde İnönü Üniversitesinin de etkilendiğini ifade eden Rektör Kızılay,”2016 yılı hain 15 Temmuz darbesinin olduğu bir yıl oldu. Ondan sonra öğretim üyelerimizin bir kısmı ihraç oldu böylece öğretim üyelerimizden azalma oldu. Onu 2016-2017 yılında telafi ettik. Toplamda bin 600 civarında akademik kadromuz var bunlarda öğretim üyesi sayımız 800 civarında, bunların 244 tanesinde profesör. Benim hayalim üniversitemizin 2023 vizyonunda bin profesör olması, ne zaman olur bilmiyorum bu büyük bir rakam ama 2018 yılında 3 yüz profesöre ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
En büyük sıkıntıların eleman eksikliği olduğunu dile getiren Kızılay, "Hükümetimiz kadro ile ilgili yeni bir çalışma yapıyor bizde 2 bine yakın kadroya geçecek elamanımız var. Bunun haricinde 2 bin 64 idari personelimiz var bunların hepsini toplarsak 6 bin’e yakın akademik ve idari personelimiz var bunları üst üstte koyduğumuzda 47 bin öğrencimiz 6 bin personelimizle birlikte 53 bin eder bununla birlikte Turgut Özal Tıp merkezinde her gün ortalama 1 bin 200 yatan hastamız var bunların refakatçıları var bunların hepsini toplarsak her gün 60-70 bin kişi üniversitemize geliyor buda demek oluyor ki şehrimizde yaşayan her 10 kişiden biri günlük üniversitemize geliyor.
2017 yılında İnönü üniversitesine taşeron elaman alması söz konusu olmadı bizim çok acil olarak temizliğe, güvenliğe, sekreter grubuna, hasta bakıcı grubuna ihtiyacımız var İnönü üniversitesinin bu yılki bütçesi yaklaşık 400 milyon lira bütçesi var bütçemizde 2016 yılına göre çok küçük bir artış var” Hedefim İnönü üniversitesini Türkiye’de ilk 10 üniversitesinin arasına sokmak dünyada ise ilk 5 yüz üniversite arasına sokmak" şeklinde konuştu.
Onkoloji hastanesinin 2019’ da hizmete gireceğini söyleyen Kızalay,” Onkoloji hastanemiz 57 milyona yakın ihale bedeli ile ihale yapıldı yaklaşık maliyeti 70 milyon olan bir inşaattır 217 yataklı bir hastane 2 yılda tamamlanıp 2019 yılında hizmete açacağız” ifadelerine yer verdi.
Turgut Özal Tıp merkezi hakkında da bilgiler veren Rektör Kızılay, "Turgut Özal Tıp merkezi şehrimizin ve ülkemizin sağlık anlamında gurur kaynağı olan bir hastanemizdir. Hastanemizde 2017 yılında gelen hastalarımızın yüzde 58’i Malatya il sınırları içerisinde yüzde 42’si ise Türkiye’nin her yerinde gelen hastalarda oluşuyor bu yüzde 42’nin bir buçuğu ise yurt dışında gelen hastalarımız Sürüyeli hastaları saymıyoruz onları yurt içi gruba sayıyoruz. Hastane olarak bu yıl sağlık turizmine de aktif olarak başladık. Hastanemiz borç yükü durumu ise devir aldığımızda 144 milyon borcu yükümüz vardı bunun yaklaşık 15 milyonunu şuana kadar ödemiş durumdayız.
2017 Sürüyeli hastalarımızda alacağımız büyük bir miktar var en son geldiğimiz nokta 19 milyon civarında alacağımız var” diye konuştu. 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Rektör Kızılay 2017 Yılı Değerlendirmesi