20 Kasım 2014 Perşembe, 15:06
RUH SAĞLIĞI MERKEZİ'NDE RESİM VE EL İŞİ SERGİSİ
Malatya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı olan Malatya Devlet Hastanesi Göztepe 1 Nolu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde rehabilite edilen hastaların yaptıkları resim ve el sanatları sergisi açıldı. 
Malatya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Malatya Park'ta düzenlenen resim ve el sanatları sergisinin açılışında konuşan Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, "Devletimizin vatandaşlarımıza yönelik olarak yürüttüğü hizmetlerden bir tanesinin daha açılışını yapıyoruz. İlimiz Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Göztepe 1 Nolu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalarımızın, doktor ve rehberlerimizin gözetiminde içlerinden geldiği gibi yaptıkları resim ve el iş sergisinde hep beraberiz. Bu gerçekten çok önemli bir olay. Hastalarımızın tedavisinde çok önemli bir aşama olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir ise, önemli bir günü hep birlikte yaşadıklarını dile getirdi. Özdemir, Göztepe 1 Nolu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin 15 Ekim 2013'te açıldığını anımsatarak, "Bu merkezimiz Malatya'da ilkti. Şuanda ikincisinin açılması içinde çalışmalar devam ediyor. İkincisini de inşallah yetiştirebilirsek, Aralık ayında hizmete açmayı planlıyoruz. İkinci merkezimiz Yeşilyurt'ta olacak. Biz Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi'nde 75 tane hastayı rehabilite ediyoruz. 75 hasta için; 1 psikiyatri uzmanımız, 1 psikologumuz, 4 hemşiremiz, 1 memurumuz, müzik, resim ve beden eğitimi hocamız görev yapıyor. Hastalarımızı evlerinden alıp, evlerine bırakıyoruz. Malatya'da sosyal bir açığı arkadaşlarımız başarıyla kapatıyorlar ve önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Umarım ikincisi açıldıktan sonra daha etkin bir çalışma içerisine girecekler" dedi.
Merkezde rehabilite edilen hastaların yaptıkları resim ve el işi sergisini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Özdemir, "Bugün burada 120 parça ürün sergilenmektedir. Bunların 5'i ebru, 20'si ahşap işçiliği, 25'i seramik işçiliği, 28'i tablo ve 12'si örgü işinden oluşuyor. Bu sergiyi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe'ye serginin düzenlenmesinde emeği geçenler adına teşekkür plaketi takdim etti.
Plaket takdiminin ardından sergi açıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
RUH SAĞLIĞI MERKEZİ'NDE RESİM VE EL İŞİ SERGİSİ