28 Şubat 2014 Cuma, 16:55
SAADET PARTİSİ, İPEK CADDESİ’NDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ
Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, İpek Caddesi sakinleriyle bir araya geldi.
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi, İpek Caddesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, “30 Mart tarihinde Malatya’mız da ve Türkiye’de belediye başkanı seçilecek. Biz saadet partisi olarak bu seçimlere çok önem veriyoruz. Çünkü ilk kez Malatya’mız büyükşehir belediyesi olarak seçime girecek ve yapılan yeni kanun gereğince de il sınırları büyükşehir olarak kanunlaştı. Yani Malatya’nın bütün il sınırları artık tek çatı altında büyükşehir belediyesi adıyla yönetilecek. Malatya’mızın merkezi iki merkez ilçe olarak ayrıldı. Biri Yeşilyurt diğeri Battalgazi. Battalgazi mahallemiz yaklaşık 300 bin nüfus 200 bin seçmen olan bir ilçe. Yeşilyurt’umuz ise yaklaşık 170 bin seçmeni olan, yaklaşık 260 bin civarında da nüfusu olan bir ilçe. Malatya’nın toplam nüfusu 765 bin ama yüzde 75 nüfus merkezde yaşıyor bu iki ilçede. Diğer nüfus ise on bir ilçede yaşıyor. Bu seçimden sonra artık Malatya’mız da İstanbul’da Üsküdar neyse Hekimhan öyle olacak. Kadıköy ne ise Pütürge öyle olacak. Yani tamamen büyükşehir belediyesi çatısı altında hizmet görecek. Bu yapılan yapılandırmada hem Battalgazi ilçemiz hem Yeşilyurt ilçemiz sıfırdan inşa edilecek. Yeşilyurt şehrin batı tarafında bir yere inşa edilecek. Battalgazi’mizde şehrin doğu tarafında bir yere inşa edilecek. Bu seçimler gerçekten çok önemli eğer işin ehli, liyakatli, ehliyet sahibi bir insan olmazsa Malatya’mızda, bu ilçelerimizde olduğu yerde sıkışıp kalır ve yaşanılmazı zor bir hale gelir” dedi.  
“HERKESE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEĞİZ”
SP’nin Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkanlığı adayı Mustafa Canbay, herkese eşit mesafede durup, eşit hizmet götüreceklerini kaydetti.
Canbay, kimseye minnet etmeden sadece hizmet yapacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Sandıkta bizi yönetecek belediye başkanları seçeceğiz inşallah. Biz büyükşehirde Ahmet Münir Erkal, Yeşilyurt’ta Yaşar Köksal ve Battalgazi’de Mustafa Canbay olarak bir takım kurduk. Niye bir takım kurduk diyoruz çünkü toplantılarda, gittiğimiz yerlerde diyoruz ki “halkın belediye başkanını seçeceğiz, halk kendine belediye başkanı seçecek.” Ama diğer bazı adaylar gittikleri yerde Ankara’dan selam getiriyorlar. Başbakanın selamı ile geldik diyorlar. Biz bunu eleştirdiğimiz zaman biz belediye başkanı seçeceğiz, biz yerel yönetimlerde bizi yönetecek kişileri seçeceğiz diyoruz. AK Partinin il başkanı dün bir televizyon programında demiş ki biz takım olarak seçime gideceğiz. Evet, onları takımı orada. Büyükşehir’de yüksek mimar Ahmet Münir Erkal, Yeşilyurt’ta mimar Yaşar Köksal, Battalgazi’de inşat mühendisi Mustafa Canbay. Bizim takımımızda burada. Halkımız bu iki takımı göz önüne alacak inşallah oyunu ona göre verecek. Kendini yönetecek kişileri ona göre seçecek. Dediğimiz gibi bizim arkamızda kimse yok. Bizim arkamızda ne milletvekili ne bakan ne de başbakan var. Bizim arkamızda Battalgazililer var bizim arkamızda Malatyalılar var. Biz kimseye minnet etmeden herkese eşit mesafede olarak hizmetler götüreceğiz.”  
“YEREL YÖNETİM CİDDİYET İSTEYEN BİR İŞTİR”
SP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Münir Erkal, yerel yönetimin ciddiyet isteyen bir iş olduğunu belirterek, görevin ehil insanlara verilmesi gerektiğini söyledi.
Erkal, oy kullanırken vatandaşların doğru tercihte bulunmalarını isteyerek, şunları kaydetti:
“Her emanet ciddiyetle sahip çıkılması gereken önemli bir mesuliyeti ve vebali gerektirir. Büyük emanet belli, dağların bile yüklenmekten çekildiği bir emanet var. Onu insan yüklenmiş. Ama emanetlere sahip çıkmanın ilk adımı oradan başlar. Birinci emanete oradan sahip çıkacaksınız. Yerlerin, dağların, göklerin yüklenemediği bir emaneti insanoğlu ben bunu yüklenirim demiş ve yüklenmiş. Emanete sahip çıkma şuurunun başlangıç noktası ve ilk adımı orasıdır. O emanetin farkında olmayanlar, daha küçük emanetlerin farkında olmazlar. Onun için diyor emaneti hakiki sahiplerine vermezseniz emanet zayi olmuş demektir. O zaman kıyameti bekleyiniz. Sosyal kıyameti, hizmet kıyametini bekleyiniz ve işlerin yürümediğini görünüz. İşlerin sarpa sardığını görünüz. Milletin fakirleştiğini ve dağılım adaletsiz olduğunu görünüz. Küçük kıyamet bu, işlerin sarpa sardığı kıyamet bu, bunu bütün toplumlar yaşar ve görür. Sizde hayatınızda müşahede edersiniz. Onun için biz büyük bir ciddiyetle, büyük bir mesuliyetle bunları değerli kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Emaneti hakiki sahiplerine tevdi ediniz. Peki, emanetin hakiki sahipleri kim, emanetin hakiki sahiplerinde hangi ölçülerin sahip olması lazım? Hangi özelliğe, hangi vasfa, hangi özelliklere sahip olması lazım? Bu ilke yöneticilerde bir arada olmak ve yönetim iradesini kullanırken bu üç esası kendi içlerinde beraberce kullanmak zorundadır. Adil olacaksınız. İnsanlara haksızlık etmeyeceksiniz. Hukukun bittiği yerde her şey biter. Hakların suistimal edildiği yerde her şey biter. İnsanlıkta biter, erdemlik de biter, faziletlikte biter. Her şey biter ve bütün negatif hasletler ortaya çıkar. İnsanlar perişan olur. Tarih bunun bir sürü örnekleriyle dolu. Adil olacaksınız. Hak kavramını bileceksiniz. İkincisi istişare ve diyaloga dikkat edeceksiniz. İnsanlarımızla her fırsatta görüşecek taleplerini, isteklerini, arzularını veya onların istemediklerini bileceksiniz. Ve yönetim sistematiğinizi ve karizmanızı bunlara göre kuracaksınız. Her an istişare halinde olacaksınız. Binlerce insanın taleplerini bir araya getirecek, ortak aklı, kolektif şuuru açığa çıkaracak ve bunu yönetim iradenize aks ettireceksiniz. Üçüncü olarak ehliyet ve liyakate dikkat edeceksiniz.”  
“BENİM AÇTIĞIM YOL AYNEN DURUYOR”
Büyükşehir olan Malatya’nın sıfırdan planlanacağını belirten Ahmet Münir Erkal, “Kenti yeniden kurmak, planlamak, geleceğini kontrol altında tutmak, kontrollü yürümeyi temin etmek, hizmetlerde problem çıkmadan problemleri görmek ve önlem alıp problem çıkmadan çözmektir. Üç sene sonra otopark sıkıntısı olacaksa Malatya’da şimdiden bunun planlamasını yapmazsanız. Siz yerel yönetici değil, hiçbir şey olamazsanız. Kentin nüfus artış projeksiyonlarını bilmeyeceksiniz. Ve buna uygun yeni imar alanları açmayacaksınız. Yeni kuşak yollar açmayacaksınız. Memleketi sıkıştıracaksınız dar bir çerçeveye, trafiği de, otoparkı da felç haline getireceksiniz. Bu şekilde belediyecilik yapamazsınız. Siz bu işi bilmiyorsunuz. Siz bu işe vakıf değilsiniz. Sizin ehliyet ve liyakatiniz bu işe uygun değil. Çıkın bunu ispat edin. Hadise ortada benden sonra on beş yıl geçti. Aynı yol duruyor. Bir benim açtığım Güney çevre yolu ve Fahri Kayahan Bulvarı var. Orayı açmasam millet nereye inşaat yapacaktı. Dikkat edin on beş senede bir tane boş parsel kalmadı. Hepsi doldu ağzına kadar, bir Malatya inşa edin. Ben buraları açmasam nereye inşaat yapacaktınız? Bunu nasıl göremiyorsunuz. Allah aşkına bunu göremiyorsanız, bu meydanda ne işiniz var” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
SAADET PARTİSİ, İPEK CADDESİ’NDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ