20 Ağustos 2014 Çarşamba, 20:07
SAĞLIK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI PROF. DR. EYÜP GÜMÜŞ:
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin organ nakilleri konusunda dünyada adından söz ettirdiğini söyledi. 
Anemon Otel'de Malatya İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Malatya'daki sağlık çalışmaları ve yatırımlarının görüşüldüğü toplantı sonrası gazetecilere değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, "Malatya şehrimizi 7 arkadaşımız, bütün ilçeleri ile birlikte değerlendirdiler. Durum nedir diye bir fotoğraf çekiyoruz. Şehir merkezindeki ve ilçelerdeki hastanelerimizin durumlarını tespit ediyoruz. Personel ve personelin iş yapma durumlarını değerlendirdik. Bugün o sunuyu aldık. Yatırımlar da bunun içerisine giriyor. Yeni yapacağımız hastaneler ve yeni açılan Malatya Devlet Hastanesi'nin sorunları bunları hepsini değerlendirip, Malatya'daki sağlık hizmetimizi daha iyiye nasıl götürürüz, Malatya'daki vatandaşlarımız buradan daha iyi nasıl hizmet alabilirler, özellikle kanser ve kalp cerrahisi gibi üst düzey ameliyatların yapılacağı ortamları sağlamak için gayret ediyoruz. Bu noktada Malatya'nın üst düzey yöneticileri ile bir araya geldik. Bu durumları değerlendirdik. Ankara'ya dönüp, hızlı bir şekilde bunları değerlendirip, Malatya'mıza yeni kaynaklar oluşturmak, daha ziyade Malatyalı vatandaşlarımızın daha memnun kalacağı bir sağlık hizmetini sunmak için çalışacağız" dedi.

"ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR MERKEZİMİZ"
Gümüş, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin özellikle karaciğer ve böbrek nakli konusunda adından söz ettirdiğini belirterek, "Malatya Turgut Özal Tıp Merkezimiz, karaciğer ve diğer organ nakilleri konusunda dünyada belirli bir sırada olan, adından söz ettiren ve yurt dışından hasta alan bir merkezimiz. Karaciğer Enstitüsü ile beraber daha da fazla hastanın buraya gelmesi söz konusu olacak. Ve yine nakil yapacak kişilerin yetiştirilmesine de vesile olacak. Sonuçta bu hizmet burada oturmuş ve iyi bir şekilde yapılıyor. Ülkemizin önemli merkezlerinden birisi Malatya'da bulunuyor. Daha da gelişmesi için her türlü tedbirler alınarak, gayretler gösterilecek" diye konuştu.

"TÜRKİYE, SAĞLIKTA HAYAL EDEMEYECEĞİMİZ NOKTALARA GELDİ"
Malatya Valisi Vasip Şahin ise, Malatya'da hastanelerin 5 yıldızlı standartlara kavuştuğunu kaydederek, "Buradaki toplantı, iyi yapılanlardan ziyade, daha iyi nelerin yapılabileceğinin konuşulacağı bir toplantı. Bu anlamda ideali arama çalışması da diyebiliriz. İdeali arama noktasında yapılan bu çalışmanın, önümüzdeki dönem hizmetlerine yansıması bakımından çok faydalı olacağına da inanıyorum. Sağlık hizmetleri konusunda Türkiye'de son yıllarda önemli gelişmeler oldu. Türkiye, 10 sene önce düşünemeyeceğimiz, hayal edemeyeceğimiz noktalara geldi. Bugün artık Malatya gibi bir şehirde bir ambulans helikopterimiz hazır bekliyoruz. Birkaç şehre birden hizmet eden ambulans helikopterler var. Hastanelerimiz artık 5 yıldızlı otel standardına kavuşturuldu" şeklinde konuştu.
Toplantıya; AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın ile Sağlık Bakanlığı üst düzey yöneticileri de katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
SAĞLIK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI PROF. DR. EYÜP GÜMÜŞ: