01 Nisan 2014 Salı, 13:03
SAĞLIK ÖĞRENCİLERİNİN AVRUPA GEZİSİ
Malatya’da meydana gelen zirai don olayı nedeniyle kayısı çiçek ve tomurcuklarının yanmasından dolayı Malatya’nın afet kapsamına alınması istendi. 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza ile birlikte basın açıklaması yapıp, Malatya’nın afet kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Erkoç, “30 ve 31 Mart geceleri meydana gelen ciddi don olayı yaşandı. Bugüne kadar yaşanan en ciddi don olaylarından biridir. Daha önceki yıllarda don olayları olurdu ancak kısmi ve bölgesel olurdu. Son iki gecede, Malatya’nın tüm kesimini etkiledi. Kayısı ağaçları ciddi şekilde ürün kaybına yol açtı” ifadelerini kullandı.
Konuyu Tarım Bakanı ve milletvekillerine ilettiğini söyleyen Erkoç, “Zaten son yıllarda kayısı ürününün para etmemesi nedeniyle sıkıntı içinde olan kayısı üreticisi, don sigortasını da gerektiği gibi yaptıramadılar. Ürünün para etmemesinden dolayı üretici sigorta yaptıramadı” diyerek, Malatya’nın afet kapsamına alınması istediklerini vurguladı.
Bu sıkıntılı dönemde üreticilere düşük faizli veya faizsiz kredi verilmesini de istediklerini dile getiren Erkoç, üreticilerin mağduriyetinin giderilmesini beklediklerini kaydetti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
SAĞLIK ÖĞRENCİLERİNİN AVRUPA GEZİSİ