09 Şubat 2015 Pazartesi, 11:03
ŞALVARLI TEKVANDOCULAR BAŞARILARA İMZA ATIYOR
Malatya’da Battalgazi ilçesinde şalvar ve yazmalarıyla tekvando öğrenen genç kızlar kısıtlı imkanlara rağmen önemli başarılara imza atıyorlar. 
Hedeflerinin dünya ve Türkiye şampiyonaları olduğunu ifade eden şalvarlı tekvandocu kızlar kısıtlı imkanlara rağmen şimdiden çok sayıda başarıya imza atmış durumda. Şalvarları, ve yazmalarıyla tekvando sporuna gönül veren genç kızlar kısıtlı imkanlarla antrenmanlarını gerçekleştirdiklerini belirterek çalışmalarını sürdürebileceği spor salonlarının olmadığını söyledi. Tekvando sporunun neredeyse tüm inceliklerini öğrenen şalvarlı kızlar, teknik anlamda öğrendiklerini sergilemekten geri kalmazken, savunma sanatına dair hareketleriyle dikkat çekiyor.
Kendi kategorisinde Malatya birincisi olan Aleyna Kazgurt, zaman zaman şalvarla, zaman zaman tekvando kıyafetleriyle antrenman yaptıklarını en büyük amaçlarının ise bayanları spora teşvik etmek olduğunu söyledi.
Çeşitli kategorilerde başarılı olan tekvandocuların hedefinin milli takıma sporcular göndermek olduğunu ifade eden Tekvando Antrenörü Erdal Talas ise köyde kısıtlı imkanlarda çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “6 ve 19 yaş arasındaki sporcular arasında kızlarımız yoğunlukta, onlar bizim meddahı iftarımız. Madalyalı, şalvarlı tekvandocularımızın imza attıkları birçok başarıları var” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ŞALVARLI TEKVANDOCULAR BAŞARILARA İMZA ATIYOR