16 Ağustos 2015 Pazar, 16:49
ŞAMPİYON SAHAYA ÇIKIYOR
ŞAMPİYON SAHAYA ÇIKIYOR

ŞAMPİYON SAHAYA ÇIKIYOR

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubun son şampiyonu Yeni Malatyaspor, PTT 1. Ligin ilk haftasında sahasında Karadeniz temsilcisi 1461 Trabzon'u ağırlıyor.

Bu sezon PTT 1. Lig'de yer alacak olan Yeni Malatyaspor, sahasında 1461 Trabzon ile karşı karşıya geliyor. Cezası nedeniyle seyircisinden yoksun olarak karşılaşmaya çıkacak olan sarı kırmızılılar, rakibini yenerek, sezona iyi bir başlangıç yapmanın planlarını yapıyor.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu geçtiğimiz sezon şampiyon olarak tamamlayıp, PTT 1. Ligi'ne yükselen Yeni Malatyaspor, kendisiyle aynı grupta yer alan ve Play-Off'larda başarılı olup, PTT 1. Ligi'ne çıkan 1461 Trabzon ile sahasında yarın 22.00'da karşı karşıya gelecek.

 

-TRT Spor naklen yayınlayacak-

Yeni Malatyaspor'un PTT 1. Ligi'ne yükselmesiyle birlikte artık maçlarını TRT canlı olarak yayınlayacak.

Bugün sahasında 1461 Trabzon ile karşılaşacak olan sarı kırmızılıların karşılaşmasını TRT Spor canlı yayınlıyor.

Malatya İnönü Stadı'nda 22.00'da başlayacak olan mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Emre Suna ile İlker Takpak yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Bülent Çenet yapacak.

 

-6 yıl aradan sonra PTT 1. Lig'de-

Yeni Malatyaspor, kulüp tarihinde ilk kez PTT 1. Lig'de mücadele edecek.

Malatyaspor'un 6 yıl önce PTT 1. Lig'den düşmesinin ardından PTT 1. Ligi'ne yükselme başarısını gösteren Yeni Malatyaspor, bir ilke de imza atmış olacak.

Malatya'ya yeniden futbol heyecanını getiren sarı kırmızılı takımın, 1461 Trabzon karşısında çubuklu formayla mücadele etmesi bekleniyor.

 

-2009-2010 yılında çıkış başladı-

Malatya Belediyespor amatör kümeden 2 sezon içinde 2. lige çıkarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Futbolcuların büyük çoğunluğu Malatyalıdır. Malatya Belediyespor, geçen sezon 3. Lig 1. Grup'ta averajla 2. olmuş ve 2. Lig 5. Grup'ta oynamaya hak kazanmıştır. Aynı sezon Malatya Belediyespor küme düşerek TFF 3. Lig'e düşmüştür. 2009-2010 sezonunda tekrar ikinci lige çıkan Malatya Belediyespor ismini Yeni Malatyaspor olarak değiştirmiştir.

Son olarak 12 Mayıs 2012 tarihli kongre ile adı Yeni Malatyaspor'dan Malatyaspor Futbol Kulübü'ne dönüştürülmüş, renkleri sarı-kırmızı kabul edilmiştir ama UEFA kriterleri nedeniyle isim değişikliği TFF tarafından onaylanmadı. Yeni Malatyaspor ismiyle devam etmesine karar verildi.

Takım, 2014-15 sezonunda TFF 2.Lig Beyaz Grubu şampiyon olarak tamamlamış ve tarihinde ilk kez PTT 1. Lig'e yükseldi. 2015-16 sezonu öncesinde Sunday Mba'yı kadrosuna katarak, kulüp tarihindeki ilk yabancı futbolcu transferi gerçekleştirilmiştir./FERDİ DURDU

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ŞAMPİYON SAHAYA ÇIKIYOR