27 Mayıs 2014 Salı, 16:17
SAVAKLI EYLEMİ SES GETİRDİ
 Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Erkenek Mahallesi içinde geçen D-850 Adana -Malatya karayolu içinde meydana gelen ve beş yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği olaydan sonra Erkenek halkı toplu bir şekilde eylem yaparak yolu trafiğe kapatmıştı. Bu eylem ses getirdi ve Vali Vasip Şahin'in gayretleriye soruna çözüm aranmaya başladı. 
Savaklı Mahallesi’nde Savaklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Alkan bazı kazazedeler ve köy halkı katılarak yol için yapılması gerekenleri tartışarak çözüm önerileri aradı. Muhtar Mehmet Alkan “Mahallemiz içinde son zamanlarda çok kaza meydana geldi. Kazaların önlenmesi için bir dizi isteklerimiz var. Yolun ortasına bir süre önce bariyer konmuş ancak kazaların artması üzerine köylü harekete geçmişti. Bariyerlerin ivedi kaldırılması ve yola kamera sistemi konması talebinde bulundular. Yolumuzda görüş açısı da kısa olduğu için sık, sık kazalar meydana geliyor. Bu kazaların bir an evvel sonlanması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz”dedi.
Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gülhaş ise, yol güzergahının Beton Asfalt Projesi (BSK) kapsamına alındığını, projenin başlaması ile yoldaki kot farkının giderilerek görüş alanının genişleyeceğini söyledi. Ancak bu ihale sürecinin uzun vadede gerçekleşecek bir proje olduğunu hatırlatan Gülhaş kısa süreli çözümlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Geçtiğimiz hafta içinde Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Erkenek Mahallesi içinde geçen D-850 Adana -Malatya karayolu içinde meydana gelen ve beş yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği olaydan sonra Erkenek halkı toplu bir şekilde eylem yaparak yolu trafiğe kapatmış, yetkilerin ve Malatya Valisi Vasip Şahin’in olay yerine gelmesi üzerine yol için çözüm çalışmalarına başlanmıştı.
Önceki gün de Doğanşehir’e 8 kilometre uzaklıktaki Savaklı Mahallesi’nde de meydana gelen bir başka kazada ise, 2 araç trafik çarpışmış, kaza sonucu 6 kişi yaralanmış ve bu olayın akabinde de aynı yol vatandaşlar tarafından kısa süreli trafiğe kapatılmıştı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
SAVAKLI EYLEMİ SES GETİRDİ