07 Ağustos 2014 Perşembe, 10:32
SEÇİM YASAKLARI BAŞLADI
10 Ağustos günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine çok az bir zaman kaldı. Ramazan ayı nedeni ile Cumhurbaşkanı adaylarının kendilerini tanıtmaya çok vakit bulamadığı bu vakit aralığından sonra millet sandık başına gidecek. Seçim yasakları ve Cumhurbaşkanlığı son seçim anketi haberevet.com adresinde sizlerle.

Seçim yasakları ne zaman başlayacak? 10 Ağustos günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine çok az bir zaman kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce seçim yasakları konuşlmaya başlandı. Seçime çok az bir zaman kala seçim yasakları aktif edildi.  Rtük yaptığı açıklama ile seçim yayın yasağının başladığını duyurdu. Seçime 9 gün kala seçim yasakları bir bir uygulanmaya başladı. Seçim yasakları ve Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında merak ettiğini herşey haberevet.com adresinde sizlerle. 


RTÜK SEÇİM YASAKLARINI DUYURDU
 
9 Ağustos'a kadar seçim tahminlerine ilişkin yayın yapmak yasak. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, kamuoyu araştırmaları, anketler ve tahminlerle ilgili yayın yasaklarının başladığını medyaya duyurdu.
Yasağa göre, bugünden itibaren 9 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’e kadar yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılamayacak.
RTÜK'ten konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:
"Kamuoyu araştırmaları, anketler ve tahminlere ilişkin yayın yasakları başlamıştır. Bilindiği üzere Yüksek Seçim Kurulunun 6 Haziran 2014 tarihli, 2913 ve 8 Haziran 2014 tarihli, 2922 sayılı kararlarıyla, seçim döneminde yapılacak yayınlara ilişkin hususlar ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

Yüksek Seçim Kurulunun 2913 ve 2922 sayılı kararları çerçevesinde oy verme gününden önceki on günlük süre bugün başlamış olup, 31 Temmuz 2014 Perşembe gününden itibaren 9 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 18.00’e kadar; yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması ve herhangi bir surette dağıtımı yasaklanmıştır. 


Ayrıca, 2913 Sayılı Kararın II/A Maddesine göre, “Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişilikleri, umumi menfaatlere hâdim cemiyetler ve Bankacılık Kanununa tâbi teşekküllere ait kaynaklardan yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla, (açılış ve temel atma dâhil) törenler tertiplenmesi, nutuklar söylenmesi, demeçler verilmesi ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulması” yasaklanmıştır.
İkinci oylamaya kalınması halinde bu yasaklar, Yüksek Seçim Kurulu tarafından birinci oylamanın kesin sonuçlarının ilân edileceği 15 Ağustos 2014 Cuma gününden itibaren 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 18.00’e kadar geçerli olacaktır. Medya hizmet sağlayıcıların dikkatine önemle sunulur."
 
Seçim yasağı başladı, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sivil plakalı araçla Atatürk Havalimanı'na gitti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından cumhurbaşkanlığı seçimleri için belirlediği seçim yasakları   başladı.



Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van mitingine gitmek için sivil plakalı bir araçla evinden çıktı. Saat 13:00 sularında Üsküdar Kısıklı'daki evinden çıkan Erdoğan'a her zamanki gibi koruma araçları eşlik etti. Atatürk Havalimanı'na geçen Erdoğan özel bir uçakla Van'a hareket etti. 


Seçim yasakları kapsamında Erdoğan 002 kırmızı plakalı makam aracını kullanamadığı gibi Ana uçağına da binemeyecek.
10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim yasaklarının bugün başladı. Miting için Van’a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’na sivil plakalı bir otomobille geldi, İstanbul’dan Van’a da özel bir şirketten kiralanan bir uçakla gitti.
Yasakları kapsamında yapılacak gezilerde, protokol gereği olan karşılama ve uğurlamalar ile törenlerin yapılamayacak olması nedeniyle bugün ki uğurlamada İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yerine, Atatürk Havalimanı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel bulundu. Yüksel’in yanı sıra Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulunurken, protokol sırasının başında da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay vardı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
SEÇİM YASAKLARI BAŞLADI