04 Mayıs 2016 Çarşamba, 17:16
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ GÖKHAN ASLAN'I BİNLER UĞURLADI
Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Aslan (28), memleketi Malatya’nın Akçadağ ilçesinde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. 
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Aslan için Akçadağ Yeni Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Akçadağ Belediye Başkan Vekili Bülent Güde, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ile çok sayıda resmi kurum amiri ve sivil toplum örgütü kuruluşu temsilcileri katıldı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde şehidin yakınları güçlükle ayakta durabilirken, şehidin 7 yaşındaki kızı Melek Aslan da babasının cenaze namazında saf tuttu. Vali Süleyman Kamçı’nın da gözyaşlarına hakim olamadığı cenaze namazı, İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından kıldırıldı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı askeri manga omzunda cenaze aracına taşındı. Şehidin naaşı, askeri bando eşliğinde Akçadağ Mezarlığı'na kadar taşındı. Tümgeneral Avni Angun'un desteği ile ayakta durabilen acılı baba Ömer Aslan, “Bana en büyük şerefi oğlum Gökhan verdi. Bundan büyük şeref olabilir mi? Düşman kapıya gelmiş daha çıkmayacak mıyız?” diye konuştu. Şehidin ağabeyi Hakan Aslan ise, “Şehitler ölmez ben kardeşimin bayrağını devralır giderim. Bu vatanı kimse bölemez” şeklinde konuştu.
Şehidin naaşı daha sonra gözyaşları arasında mezarlıkta toprağa verildi. Saygı atışının ardından Vali Kamçı, Türk bayrağını şehidin babası Ömer Aslan’a takdim ederken, şehidin eşi Şahnur Aslan defin işleminin ardından mezara sarılarak uzun süre ağladı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ GÖKHAN ASLAN'I BİNLER UĞURLADI