14 Ekim 2014 Salı, 11:49
ŞEHİTLER İÇİN DÜZENLENEN TÖRENDE GÖZYAŞLAR SEL OLDU
 Görev dönüşü otobüsün devrilmesi sonucunda şehit olan 3 polis memuru için görev yaptıkları Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde resmi tören düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz pazar günü Gümüşhane programında görev aldıktan sonra Malatya'ya dönmek üzere yola çıkan Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisleri taşıyan 3 otobüsten biri olan Mehmet Oluk yönetimindeki 44 PP 260 plakalı otobüs, gece saat 01.00 sularında Sivas-Erzincan karayolunun 130’uncu kilometresinde Sivas’ın İmranlı ilçesi Ortaköy mevkiinde kaygan yolda kontrolden çıkarak devrilmişti. Feci kaza da polis memurları Fatih Çevik, Beşir Kurt (40) ve Emrah Horoz (31) şehit olmuş ve 6’sı ağır 33 polis yaralanmıştı.
ŞEHİT CENAZELERİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLDİ
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından şehit polislerin cenazeleri Sivas’tan karayolu ile görev yerleri olan Malatya’ya getirildi. Şehit polisler için Malatya Emniyet Müdürlüğü binasının bahçesinde resmi cenaze töreni düzenlendi.
Törene, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Gümüşhane Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldılar.
2 ŞEHİT CENAZESİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ
Törende saygı duruşunun ardından şehit polis memurlarının özgeçmişleri okundu. Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı dua ile tören sona erdi.
Törenden sonra şehit polis Fatih Çevik’in cenazesi memleketi Mersin’e, şehit polis Emrah Horoz’un cenazesi ise memleketi Elazığ’a gönderildi.
Malatyalı şehit polis memuru Beşir Kurt ise bugün öğle namazını müteakip Şehir Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verilecek.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ŞEHİTLER İÇİN DÜZENLENEN TÖRENDE GÖZYAŞLAR SEL OLDU