25 Eylül 2014 Perşembe, 13:11
SEMERKAND VAKFI YÖNETİCİLERİNDEN MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR’A ZİYARET
Semerkand Vakfı Malatya Şubesi heyeti, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. 
Semerkand Vakfı Malatya Şube Başkanı Ali Birgin, Semerkand Malatya Vakfı'nın İçişleri Bakanlığı'na istihdam ile ilgili projeler hazırladığını belirterek, ”İçişleri Bakanlığına hanım kardeşlerimizle ilgili iki tane proje sunduk, hamdolsun bu projelerimiz kabul edildi. İstihdama yönelik projelerin yanı sıra, seminerlerle beraber sosyal ve eğitsel boyutta çalışmalarımız olacaktır. Seyyid Battalgazi Eğitim ve Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin projesi ile içinde ibadethane, atölye, toplantı, sohbet ve idari bölümler olan “Meslek Edinme ve Kültür Merkezi” oluşturularak 40 kadına yöresel kıyafet dikişi, dikiş-nakış eğitimi, çeyizlik eşya üretimi konularında usta gözetiminde mesleki eğitim ve genel seminerler verilecektir" dedi.
Birgin, "Seyyid Battalgazi Eğitim ve Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin projesinde, herhangi bir işe girmek isteyen ya da kendini geliştirmek isteyen engeliler dahil 30 Kişi, halı dokumak amacıyla, gerekli bilgi ve beceriler ile eğitilerek nitelikli hale getirilecektir. İçinde ibadethane, atölye, toplantı, sohbet ve idari bölümler olan merkezde kursa katılanların istihdamına katkı sağlanacaktır. 'Hizmet Nimettir' düsturu ile engelli kardeşlerimizi, hanım kardeşlerimizi, gençlerimizi topluma kazandırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Projelerden duyduğu mutluluğu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, ”Belediyemizin imkanları dahilinde Semerkand Vakfımıza elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız. Semerkand Vakfı topluma faydalı olmayı hedefleyen, toplumun manevi değerlerini oluşturan bir kurum olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Semerkand Vakfı'na gönül vermiş bütün kardeşlerime bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
SEMERKAND VAKFI YÖNETİCİLERİNDEN MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR’A ZİYARET