09 Nisan 2014 Çarşamba, 19:17
ŞENLİK HAVASINDA 2 BİN FİDAN DAĞITILDI
Orman Haftası münasebetiyle Malatya’da şenlik havasında gerçekleştirilen törenle 2 bin fidan dikildi. 
Beydağı TOKİ konutları yanındaki alanda düzenlenen fidan dikim törenine, Vali Vasip Şahin, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu,İl Jandarma komutan vekili Albay Mustafa Uğur, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Müftü Hacı Yusuf Gül, Belediye Çevre Müdürü Ahmet Özer, Adliye ve Maliye yetkilileri, bazı daire müdürleri, orman müdürlüğü ilgili ve yetkilileri, TEM temsilci ve üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
2. Ordu Komutanlığı bandosunun gösteri yapıp, solo şarkıların seslendirildiği programda, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi yapıldı.
Törende konuşan Vali Vasip Şahin, Beydağı ağaçlandırmasının örnek bir proje olduğunu belirterek, Malatya’nın erozyon kontrolü ve ağaçlandırmada Türkiye birincisi olduğunu hatırlattı. Orman sayısının git gide artmasından dolayı gurur duyduklarını söyleyen Vali Şahin, “2008 yılında sayın başbakanımızın başlattığı erozyonu kontrol ve ağaçlandırma seferberliği nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de fidan dikmede önemli mesafeler kat edildi. Beydağı ağaçlandırmasında ise sayın valimiz Ulvi Saran’ın büyük emekleri oldu” dedi.
Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ise, “Malatya Beydağı’nın ağaçlandırılmasına 2009 yılı Şubat ayında Orman ve Su işleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ilimize yaptığı ziyaretinde çalışılmasına karar verilmiştir. Bu amaçla Malatya Yeşilkuşak Ağaçlandırma Projesi revize edilerek 888 hektar alanda ağaçlandırma yapılması planlanmıştır. Beydağı’nın ağaçlandırılmasında farklı bir teknik uygulanmıştır. Tüm bu çalışmalar sonucunda Beydağı Ağaçlandırma Projesi 1, Beydağı Ağaçlandırma Projesi 2 ve Yeşilkuşak Ağaçlandırma Projesi kapsamında bin 650 hektarlık alan da çalışma yapılmıştır. 2012 sonbaharı ve 2013 yılı boyunca 382 bin adet fidan dikimi yapıldı ve bugüne kadar toplam 682 bin adet fidan dikimi yapılmıştır. Bu sulama sistemi içerisinde 3 adet 150 tonluk sulama havuzu ile mevcut fidan sıralarına sulama sistemi tesis edilmiştir. Çalışmalar sonucu sahanın dikimi tamamlanan bölümlerinde 2013 yılı sonbaharında yapılan başarı tespitlerinde başarı oranının yüzde 90 olduğu Orman İşletme Müdürlüğü teknik elemanlarımızca tespit edilmiştir” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra 2 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu arada, fidan dikim töreninde öğrencileriyle bulunan Mehmet Akif İlk Okulu birinci sınıf öğretmeni Belgin Karaçorlu da, öğrencilere ormanın önemini göstermek ve fidan dikmek için etkinliğe katıldıklarını söyledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ŞENLİK HAVASINDA 2 BİN FİDAN DAĞITILDI