31 Mart 2014 Pazartesi, 19:49
SP YÖNETİCİ VE ADAYLARI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Saadet Partisi (SP) Malatya yönetici ve belediye başkan adayları basın açıklaması yapıp, seçimin yerel seçimden genel seçim havasına sokulması nedeniyle kaybettiklerini iddia etti.
SP il binasında basın açıklaması yapan SP Genel Başkan Yardımcılarından Malatya eski milletvekili Yaşar Canbay, “Seçim öncesi meramımızı daha temiz olarak anlatabileceğimiz halde iyi üslupla kampanyanın yürütülmediğini ileri sürüp, “Bizi davamız parti davası değil, biz yerine hak ve adalete davalı adil düzen kurmak istiyoruz” dedi.
Partinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Malatya’da 10 yıl belediye başkanlığı 5 yıl da milletvekilliği yapmış olan Ahmet Münir Erkal ise seçimin yerel seçimden genel seçim havasına sokulması nedeniyle kaybettiklerini iddia edip, “İstanbul’a yapılacak 3’ncü hava limanını konuşup, Malatya’nın olmayan sivil hava alanını gündeme dahi getirmediler. Malatya sorunlarını hep halı altına süpürdüler” ifadelerini kullandı.
“Biz çoğunluğun değil, doğru ve hakkın peşindeyiz” diyen Erkal, yaklaşık bir yıl istişareler sonunda aday olduğunu söyledi. “Attığımız tohumlar filizlenecek ve çınar ağacına dönüşecek” diyen Erkal, seçimlerde yerel ve genel stratejileri sorguladıklarını vurguladı.
Merkez ilçe Yeşilyurt adayı Yaşar Köksal,”Bizlere güvenerek oy verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanırken, Battalgazi adayı Mustafa Canbay da, “Malatya ve Türkiye’nin hayrı için seçim çalışmalarımızda terimizi harcadık” şeklinde konuştu.
SP Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk ise, “Seçim hazırlığı boyunca hakkı ve doğruları söyledik. Seçime ehliyetli ve liyakatlı adaylarla katıldık. Oy veren kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kale ilçesi adayı Ömer Gökçe de, “Hayatta ve dünyada yaşadıklarımızın hesabını vereceğiz. Öbür tarafta hesabını veremeyeceklere üzülüyorum” dedi.
Basın açıklamasından sonra partililerle seçim değerlendirmesi istişare toplantısı yapıldı. 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
SP YÖNETİCİ VE ADAYLARI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI