04 Ağustos 2016 Perşembe, 17:52
Spor tırmanışın olimpiyata girmesi Malatya’da memnuniyetle karşılandı
Spor tırmanışın olimpiyata girmesi Malatya’da memnuniyetle karşılandı
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen IOC toplantısında, beyzbol-softbol, karate, kayak, sportif tırmanış ve sörf dallarının 2020 Tokyo Olimpiyatlarında yer alacağı açıklandı. 
Bu gelişmeden sonra en büyük mutluluğu ise Malatya yaşadı. Spor tırmanış konusunda milli takım sporcuları yetiştiren ve Türkiye birinciliği başta olmak üzere önemli dereceler elde eden Malatyalı sporcular için bir nevi olimpiyatların yolu da açılmış olacak.
“Malatya açısından çok olumlu bir gelişme”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tırmanış Sporu İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Faruk Akçınar, IOC’un kararını memnun edici bulduklarını söyledi. Akçınar, “Bizler tırmanış sporunun 2020’de olimpiyatta olacağını zaten öngörüyorduk. Hatta bu konuda bahar aylarında bir medyada yer alan bir demecim bile var. Malatya açısından çok olumlu bir gelişme. Bizim hali hazırda Türkiye şampiyonu ve milli takıma giden sporcularımız var. Yine İnönü Üniversitesi’ne kazandırmış olduğumuz tırmanış duvarı Türkiye’nin en kapsamlı birkaç duvarından biri. Hem sporcu potansiyeli hem de tesis anlamında hazırız. Bundan sonra bu işi daha fazla profesyonel hale getirmeliyiz. Önceden bu sporla uğraşan bireylerin ihtiyaçları ve müsabakaları hazırlanışları sadece belirli bir özveriyle oluyordu. Şimdi ekonomik anlamda ciddi sponsor destekleri bulup, spor tırmanışı ile uğraşan bireylere daha iyi olanak sunmalıyız. Sadece İnönü Üniversitesi ya da Gençlik Spor ile değil şehrin tüm potansiyelinden faydalanmalıyız. Bu branşta son 3 yılda Türkiye şampiyonalarını Malatya’da yaptık. Bizden önce adı bile duyulmamış bu sporla önemli Türkiye dereceleri elde ettik. Bu branşın tanıtımını iyi yaptık. Şimdi daha başarılı sporcular, hatta Malatya’dan olimpiyatlara gidebilecek milli sporcular yetiştirmek için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Spor tırmanışın olimpiyata girmesi Malatya’da memnuniyetle karşılandı