26 Ocak 2014 Pazar, 18:54
SPOR TOTO 2. LİG
 "İLERLEYEN HAFTALARDA ÇOK DAHA İYİ BİR YENİ MALATYASPOR İZLETTİRECEĞİZ” 
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da, Sarıyer karşısında alınan 1-0’lık galibiyetin sevinci yaşanıyor. 
Ligin ikinci yarısının ilk maçında kendi evinde İstanbul ekibi Sarıyer’i Ramazan Kahya’nın 90+3’te attığı frikik golüyle 1-0 yenen sarı-kırmızılı takım, lider Hatayspor ile arasındaki puan farkını 7’ye düşürdü.
Yeni Malatyaspor sahaya, "Unutmadık, Unutmayacağız. 20 Ocak 1989 Rahmetle Anıyoruz" yazılı pankartla çıktı. Samsunspor Futbol Şehitlerini anan sarı-kırmızılı takımın pankartı, taraftarlardan büyük alkış aldı.
Yıllar sonra Malatya İnönü Stadına teknik direktör olarak çıkan Mert Korkmaz, Sarıyer takımının teknik direktörü Beyhan Çalışkan’a başarılar diledi.

"ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK"
Karşılaşma sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Mert Korkmaz, önemli bir 3 puan aldıklarını belirterek, "Genel anlamda ilk yarıda 15-20 dakikalık bölümde biraz sıkıntı çektik ama ilerleyen bölümlerde iyi oynadığımızı düşünüyorum. Takımımızın iç sahayla ilgili bir sıkıntısı vardı. Futbolcularımızda birazcık bununda stresi vardı. Tabi bunları da aşmamız gerekiyor. İkinci yarıda mücadele anlamında bir sıkıntı yok ama oyun anlamında çok istediğimiz seviyede değildik. Ama burada dakikası ne olursa olsun önemli olan galip gelmekti" dedi.
İlerleyen haftalarda çok daha iyi bir Yeni Malatyaspor izlettireceklerini belirten Korkmaz, “Yaptığımız hatalardan ders çıkarmasını biliyoruz. Hafta içi maçla ilgili bir değerlendirme yapacağız. Ama iyi oyunu 90 dakikaya yaymak gerekiyor. İnşallah bunu da başaracağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Korkmaz, bir gazetecinin “gol yollarında sıkıntı mı yaşıyorsunuz?” sorusuna, “Golü sadece santrfor atmaz. Biz kenar oyuncularımızın da her zaman ters taraftan içeri girip, ikinci bir santrfor olmasını istiyoruz. Bunu özellikle hazırlık maçlarında iyi yaptık. Sarıyer maçında çok istediğimiz kadar yapamadık ama tek santrfor oynamamızın bizim için bir sıkıntısı yok. Gol atmak için illa 3 tane santrforla oynamaya gerek yok. Bizim takımımızda her oyuncu gol atmak zorundadır. Biz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bununla ilgili daha eksiklerimiz var. İlerleyen haftalarda bunu çözeceğimizi düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.
Transferde şuan için bir gelişme olmadığını ifade eden Korkmaz, “ Transferde bir tane düşündüğümüz vardı. O olabilir. Olduğu zaman duyarsınız” dedi.

“YENİ MALATYASPOR GOL POZİSYONU ÜRETMEDEN MAÇI KAZANDI”
Sarıyer teknik direktörü Beyhan Çalışkan ise, maç sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Futbolcu arkadaşlarımla gurur duyuyorum. İyi mücadele ettiler. Top genelde bizdeydi. Yeni Malatyaspor gol pozisyonu üretemeden maçı kazandı. Sahasında, bu seyirci ile baskı uygulayacaklarını biliyorduk. Bunu da yaptılar. Son dakikada ölü toptan yediğimiz golle mağlup olduk.”
Çalışkan, alt sıralardan kurtulmak istediklerini belirterek, “Bir an önce alt sıralardan kurtulma amacıyla buraya geldik. İyi oynamaya çalıştık. Oyunu çirkinleştirmeden, pozitif oynamaya çalıştık. İyi oynadık fakat hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. İlerleyen haftalarda bu puan kayıplarını telafi etmek istiyoruz” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
SPOR TOTO 2. LİG