29 Mayıs 2014 Perşembe, 16:48
SÜMER ORTAOKULU, SPORTİF BAŞARILARLA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
Malatya Sümer Ortaokulu'nda, yıl boyunca sportif yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 
2013-2014 eğitim öğretim yılında düzenlenen sportif yarışmalarda başarılı olan öğrencilere, okul bahçesinde düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.
Sümer Ortaokulu Müdürü Ramazan Koç, beden öğretmenlerinin öncülüğünde birçok spor branşında önemli dereceler aldıklarını belirtti.
Eğitimi sadece sınıflarda yapılan öğretim faaliyeti olarak görmediklerini dile getiren Koç, "Eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de önemsiyoruz. Bu konuda öğrencilerimizi destekliyoruz. Bununla ilgili okulumuzda uygulanan programlar var. Bu programlara yönetim olarak destek veriyoruz" dedi.
Eski milli tekvandocu ve beden eğitimi öğretmeni Nevzat Alaca ise, 2002 yılında Sümer Ortaokulu'nda kurdukları tekvando takımının 12 yıldır Malatya, Türkiye ve uluslararası arenada başarılar elde ettiğini belirtti.
Alaca, sporu sadece başarı odaklı kullanmadıklarını ifade ederek, "Bizim temel misyonumuz insan sağlığıdır. Çocuk ve gençlerimizin sağlıklı olmaları üzerine bir yapı oluşturduk. Bu sistemi uzun yıllardır devam ettiriyoruz. Bunun yanında öğrencilerimizin kişisel yeteneklerini de üst düzeye çıkarabilmek için onlara imkan tanıdık. Buda yarışmacı zihniyetini oluşturma üzerineydi. Dolayısıyla bu boyutta da birçok yeteneği ortaya çıkardık. Uzun yıllar birçok şampiyon sporcu yetiştirdik. 2014 yılında da yapmış olduğumuz büyük bir organizeli çalışmadan sonra Gülistan Beyza Ekinci, bu sene yapılan 3 şampiyonanın 2'sinde Türkiye şampiyonu, birinde de ikinci oldu. Milli Takıma gitmeye hak kazandı. Önünde bir seçmesi var. Bu seçmeyi de kazanırsa, Azerbaycan'da yapılacak olan Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonasına gitmeye hak kazanacak. Ben kesinlikle bu seçmeyi de geçeceğine inanıyorum. Puan üstünlüğümüz var. Rakibimiz sadece bir başarı elde etmiş. Biz 3 adım öndeyiz. Biz bu başarıyı katlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Sportif yarışmalarda başarılı olan öğrenciler şöyle:
Tekvando; Gülistan Beyza Ekinci, Muhammed Budak, Ahmet Emre Demir, Büşra Toktaş, Miraç Yıldız ve Furkan Karaca.
Öte yandan Sümer Ortaokulu Hentbol Takımı küçük kızlarda il üçüncülüğünü, basketbol takımı küçük kızlarda il ikinciliğini, yıldız erkekler futbol takımı il birinciliğini elde etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
SÜMER ORTAOKULU, SPORTİF BAŞARILARLA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR