27 Temmuz 2015 Pazartesi, 14:36
TARİHİNDE İLK KEZ PTT 1. LİGDE MÜCADELE EDECEK
TARİHİNDE İLK KEZ PTT 1. LİGDE MÜCADELE EDECEK

Yeni Malatyaspor tarihinde ilk kez PTT 1. Lig'de mücadele etmeye hazırlanıyor. Malatyaspor'un küme düşmesinin ardından 6 yıl sonra Malatya'yı bir kez daha PTT 1. Ligi'ne çıkaran Yeni Malatyaspor, 16 Ağustos'ta 1461 Trabzon maçıyla birlikte lige merhaba diyecek.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu şampiyon tamamlayarak PTT 1. Lige yükselen sarı kırmızılılar, kendisiyle aynı grupta yer alan 1461 Trabzon ile ligin ilk haftasında Malatya İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Malatyaspor'un şaşalı günlerinin ardından amatör kümeye düşmesiyle birlikte dibe vuran Malatya futbolu, Malatya Belediyespor'un 2. Lige yükselmesiyle birlikte yeniden çıkışa geçmeye başladı. Malatyaspor'un alternatifi olarak yola çıkan Malatya Belediyespor'un ismi Spor Toto 2. Lige yükselmesinin ardından Yeni Malatyaspor olarak değiştirildi. 2010-2011 sezonunda 2. Lig'de mücadele etmeye başlayan sarı kırmızılılar, 2014-2015 sezonunda mutlu sona ulaştı ve PTT 1. Lige yükseldi.

Sarı kırmızılı renklerin damgasını vurduğu 2014-2015 sezonunda şampiyonluğunu ilan eden ve 6 yıl aradan sonra Malatya futbolunu PTT 1. Lige yükselten Yeni Malatyaspor, Malatya İnönü Stadı'nda 16 Ağustos'ta tarihi bir maça çıkacak. Malatya Belediyespor'un isminin Yeni Malatyaspor olarak değiştirilmesinin ardından futbol hayatına 2. Lig'den başlayan sarı kırmızılılar, 5 yıllık 2. Lig serüveninin ardından PTT 1. Lige yükseldi./FERDİ DURDU

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
TARİHİNDE İLK KEZ PTT 1. LİGDE MÜCADELE EDECEK