09 Nisan 2015 Perşembe, 18:35
TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN BAKANLAR KURULU KARARI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN BAKANLAR KURULU KARARI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
 2015 yılında yapılacak “Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı” 8 Nisan 2015 tarih ve 29320 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi, Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeline göre fark ödemesi desteği, yem bitkileri desteği, yurt içi sertifikalı tohum-sertifikalı fidan kullanım desteği ve sertifikalı tohumluk üretim desteği, çiftlik muhasebe veri ağı sistemi katılım desteği, organik tarım ve iyi tarım desteği, biyolojik ve biyoteknik mücadele destekleri ile hayvancılık desteklemeleri kapsamında başvurusu olan ve gerekli şartları yerine getiren çiftçilere ödeme yapılacağı belirtildi.
Üreticilerin 2015 yılında yapılacak tarımsal desteklemelerden faydalanabilmeleri için, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kayıt sistemlerine dahil olmaları ve uygulamada olan ilgili desteğe ilişkin başvuruları ile gerekli şartları yerine getirmelerinin gerekli olduğu bildirildi.
BAŞVURU YAPMAYANLAR DESTEKLEMEDEN YARARLANAMIYOR
Bu kapsamda çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nde ilgili kayıt sistemlerine kayıtlarını ve güncellemelerini yapmalarının yanı sıra ilgili desteklemeye ait tebliğ doğrultusunda istenen evraklarla başvurmaları gerekiyor. Başvuruda bulunmayan çiftçilerin söz konusu desteklemelerden faydalanmaların ise mümkün olmayacağı belirtildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN BAKANLAR KURULU KARARI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ