11 Ekim 2014 Cumartesi, 12:34
TATLANDIRICI YERİNE PANCAR ŞEKERİ ÖNERİLDİ
 Malatya Şeker Fabrikası’nda bu yılki kampanya tam hızıyla devam ederken, tatlandırıcı yerine pancar şekeri kullanılması istendi. 
Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, özelleştirme kapsamından çıkarılan Malatya Şeker Fabrikası’nda bu yılki kampanya tam hızıyla devam ettiğini belirtip, “Bu yılki kampanyamız 70 gün sürecek ve 250 bin ton pancar işlenmiş olacak. Bugüne kadar yaklaşık 60 bin ton pancar işledik” dedi.
Tatlandırıcıların zararında da söz eden Nuri Murat, “Malatya Şeker Fabrikası’nda üretilen şeker bölgede marka halindedir. Üretilen şekerde pazarlama sorun yaşanmıyor. Geçen yılki şeker stokumuz erken bitti. Bu yıl da pazarlamada sorun yaşamayacağımızı ümit ediyorum” diyerek, kovada gösterdiği tatlandırıcının kimyasallar nedeniyle yıllardır aynı şekilde durduğunu gösterip, vatandaşlara şeker pancarı şekeri kullanmaya tavsiye etti. Murat, “Nişasta bazlı tatlandırıcıları vatandaşlar kullanırken dikkat etsin. Bir tarafta yüzde 100 doğal şeker, diğer tarafta ise kimyasallarla desteklenmiş nişasta bazlı şekerler . Vatandaşlar doğal olanı tercih ederse, sağlıkları için iyi olur” ifadelerini kullandı.
Bu arada, ürettiği pancarı Malatya Şeker Fabrikası’na getiren bir üretici ise, uzun kuyruklara çözüm bulunmasını isteyip, “Eğer alın terimizin karşılığı verilirse pancar ekmeyi sürdürürüz” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
TATLANDIRICI YERİNE PANCAR ŞEKERİ ÖNERİLDİ