30 Ocak 2014 Perşembe, 18:01
TEKRAR MAÇINDA OLAY ÇIKTI MALATYASPOR-GİRMANA BELEDİYESİ İPEKYOLUSPOR MAÇINDA KAVGA ÇIKTI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından tekrar edilmesine karar verilen Malatyaspor-Girmana Belediyesi İpekyoluspor maçında olay çıktı. 
29 Aralık’ta oynanan ve maçın 52. dakikasında maçın hakemi tarafından güvenlik zafiyeti gerekçesiyle tatil edilen Malatyaspor-Girmana Belediyesi İpekyoluspor maçıyla ilgili TFF Yönetim Kurulu, maçın tekrar edilmesine karar vermişti.
Tahkim Kurulu’nun da TFF Yönetim Kurulu’nun kararını onamasının ardından maç bugün tekrar oynandı. 1-1 devam eden müsabakanın 78. dakikasında, maçın hakemi Burak Gültek’in Malatyaspor lehine penaltı vermesiyle birlikte tartışma yaşandı.
Girmana Belediyesi İpekyoluspor’un teknik sorumlusu Ramazan Koçak, penaltı kararı sonrası önce hakem Burak Gültek daha sonrada maçın gözlemcisi Ramazan Kabak ile tartıştı. Hakem tarafından tribüne gönderilen Koçak, Malatyaspor teknik sorumlusu Muharrem Zeyno ile de bir tartışma yaşadı.
Girmana Belediyesi İpekyoluspor’un teknik sorumlusu Ramazan Koçak, maçın bitimiyle beraber maçın hakemi Burak Gültek’in üzerine yürüdü. Çevik kuvvet polisleri iki tarafı da sakinleştirerek, olayları büyümeden önledi.
Malatyaspor Kulüp Başkanı Bülent Kapkıner, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Zor bir maç oynadık. Bizim adımıza güzel oldu. Bence adalet yerini buldu. İlk maçta da bizim kimseyle sorunumuz yoktu. Bizden yana bir durum olmadı. Ama maç önce tatil edildi sonrada tekrar edilmesine karar verildi. Oynadık ve yendik. Mutluyuz” dedi.
Maçta yaşanan olayları da değerlendiren Kapkıner, “Tatil edilen maçta da bu olayların olacağı belliydi. Malatyaspor’a karşı aşırı bir yüklenme ve motivasyon var. Bunu da bir türlü anlayamadık. Sadece bu maçta değil, her maçta oluyor. Biz Malatyaspor’un var olması ve yaşamasını amaçladık. Ama enteresan olaylar oluyor. Sanki herkes Malatyaspor’un düşmanı. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Malatyaspor amatörde de olsa yaşamaya devam edecek” diye konuştu.
Malatyaspor karşılaşmayı dakika 24’te Mehmet, dakika 78’de de penaltıdan Garip’in attığı gollerle 2-1 kazandı. Girmana Belediyesi İpekyoluspor’da defans oyuncusu Ahmet Güllü dakika 78’de ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan çıkartıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
TEKRAR MAÇINDA OLAY ÇIKTI MALATYASPOR-GİRMANA BELEDİYESİ İPEKYOLUSPOR MAÇINDA KAVGA ÇIKTI