22 Ağustos 2016 Pazartesi, 17:33
Terör olaylarına ortak tepki
Terör olaylarına ortak tepki
 Bazı sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklaması yapan Ortak Değerler Platformu Sözcüsü Hüseyin Polat, Türkiye’de yaşanılan terör olayların tepki gösterdi. 
Bazı sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Ortak Değerler Platformu Sözcüsü Hüseyin Polat, uzun bir süredir dünya egemen güçlerinin çeşitli oyunlarıyla yüz yüze olan Türkiye’nin, Gaziantep’te gerçekleştirilen menfur bir olayla sarsıldığını ifade etti. Tamamen masum sivillerin hedef alındığını belirten Polat, hain saldırıda 50’den fazla insanın hayatını kaybettiğini dile getirdi. Polat, “Biz, Türkiye’de gerçekleştirilenlerin, sıradan terör eylemleri olmadığına inanıyoruz. Türkiye’yi kendilerine boyun eğdiremeyen ve ilerleyişini durduramayan egemen güçler, bu ülkeye baş eğdirmek ve yükselişini durdurmak için, her şeyi altüst etmek, ülkeyi tarumar etmek anlamına gelen darbe dahil her türlü kötülüğü, şu veya bu şekilde desteklemekte hiçbir beis görmemektedir. Ülkemizin demokratik yollarla seçilmiş iktidarına ve halkımıza karşı girişilen darbe teşebbüsüne karşı, yıllardır dostumuz ve müttefikimiz olduklarını söyleyen demokrasi havarileri, insan hakları savunucuları nerede? Bunlar neden bir anda bütün bildiklerini unuttular ve savunur gibi göründüklerinden vazgeçtiler? Bu soruları sorarken, elbette ki, onlardan hala pişkin pişkin cevap vermelerini beklemiyoruz artık. Biz, bu ümmetin mazlum çocukları bu soruların cevaplarını çok iyi biliyoruz. Bizi, çağdaş-gerici, ılımlı-radikal, terör örgütlerini kendilerine yakın-uzak, zararlı-zararsız terör örgütü diye tasnif etmeye başladıkları gün, terör ele başlarını kendi ülkelerinde en üst düzeyde, olağanüstü şartlarda ağırlamalarından, derdest edilen teröristlerin idam edilmemesi için seferber olmalarından anlamıştık” şeklinde konuştu.
Polat, Ortak Değerler Platformu olarak başta Gaziantep’teki olmak üzere tüm terör eylemlerini nefretle kınadıklarını aktardı. Polat, “Bu terör odaklarını ve eylemlerini kullanarak Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenlerin boş bir çaba içinde olduklarını bir daha ifade etmek istiyoruz. Herkes bilmelidir ki, Türkiye tehditlere, şantajlara, bu tür saldırılara kesinlikle boyun eğmez ve eğmeyecektir. Denizde boğulmayan Türkiye’nin derede boğulacağını düşünenler yine hayal kırıklığı yaşayacaklardır. Tam aksine biz, gücümüzü birleştirerek yaralarımızı saracağız, bizi biz yapan değerlerimizin etrafında birleşerek kardeşliğimizin gereği ne ise onu yapacağız. Bu anlamda hepimiz üzerine düşeni hakkıyla yerine getireceğiz” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Terör olaylarına ortak tepki