23 Ekim 2017 Pazartesi, 21:10
Tiyatro Etkinlikleri Büyük Beğeni Topladı
Arapgir Belediyesi ile Yön Sanat Atölyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen tiyatro etkinlikleri izleyicilerin büyük beğenisini topladı. 
Samime Aydınlar Kültür Merkezinde stand-up gösterisiyle başlayan etkinlik kapsamında engelli sanatçı Ayhan Yarıcı’nın sergilediği "Yüzyılın En Sakat Gösterisi Spastic Show" seyirciler tarafından beğeniyle izlendi. İkinci gününde Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda Sanatçı ve Eğitmen Erdem Öksüz'ün Engelliler ve Sanat Konulu söyleşisinde madde bağımlısı ve zihinsel engellilerin rehabilite edilerek topluma kazandırılması konusunun işlenerek 35 engelli ve bağımlının hayat hikayelerinin anlatıldığı programda daha sonra Samime Aydınlar Kültür Merkezinde Lise Öğrencilerine yönelik engelli sanatçıların oynadıkları "sınır" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Katılımcıların büyük beğenisini kazanan gösteri, oyuncuların hayat hikayelerinin anlatıldığı bölümde duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Ana teması madde bağımlılığı olan Mersin Altan Erkekli Tiyatrosu oyuncularının sahneledikleri "Kayıp Hayatlar" isimli tiyatro gösterisiyle devam den program engelli ressam Meryem Düzkaya’nın yaptığı ve Samime Aydınlar Kültür Merkezinde sergilediği yağlı boya sergisi ile son buldu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Tiyatro Etkinlikleri Büyük Beğeni Topladı