24 Kasım 2016 Perşembe, 22:52
TKDK Ziraat Fakültesi öğrencileriyle buluştu
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencilerine TKDK ve destekleri hakkında bilgi verdi. 
TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, TKDK’nın amacı Avrupa Birliği hibe programını yönetmek ve ülkemizdeki tarımsal faaliyetleri Avrupa standartlarına düzeyine çıkarmak olduğunu söyledi. Tunç, “Türkiye bir tarım ülkesi tarımda en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi tarımsal işletmelerimizin standartlarının olmaması standartları olmayan bir işletmenin dünya ile rekabet etmesi mümkün değildir. Dünya ile rekabet sağlayabilmek için bu standartlarımızı yükseltmemiz lazım. Kurum olarak amacımız işletmelerin standartlarını yükseltmek ve örnek projeler oluşturmak bu örnek projelerin devamını getirmek” dedi.
Kurum olarak genç girişimcileri çok önemsediklerini aktaran Tunç, “Ülkemizde üniversite okuyan gençlerimizin birçoğu okurken ve mezun olduktan sonra belli bir amacı olmuyor. Üniversite bittikten sonra kamu kurumları göz önüne alınıyor. Ülkemiz ’de KPSS sınavı yapıldığı zaman yaklaşık 3 milyon kişi başvuru yapıyor. Özellikle üniversite den mezun olacak öğrencilerimizin bu tür hibelerle desteklerle kendilerine çok daha farklı alanlar oluşturması mümkün. Bir örnek vereyim Mersin’de Ziraat Fakültesi bitiren bir genç arkadaşımızın 110 dönümlük serasını gezdik. Serada süs bitkileri yetiştiriliyor. Türkiye’nin her yerine yetiştirdiği ürünleri satıyor. Genelde yurt dışı ile çalışıyor. Beklentimiz Ziraat Fakültesi bitiren gençlerimizden bu tür hibe programlarını bu tür desteklemeleri daha iyi algılayıp kendi işletmelerini açabilmeleri için bizlere başvurmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Konuşmadan sonra TKDK Uzmanları Ahmet Turan Özcan, Fatih Gündüz, Murat Neslihanoğlu, Ali Özbek'in öğrencilere sunum yaptı. Daha sonra Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleriyle de bir bilgi paylaşımı toplantısı gerçekleştirildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
TKDK Ziraat Fakültesi öğrencileriyle buluştu