20 Eylül 2014 Cumartesi, 14:30
TOKİ BAŞKANI ERGÜN TURAN, DARENDE'DE İNCELEME YAPTI
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ve beraberindeki heyet, Malatya’nın Darende İlçesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere çeşitli konularda incelemelerde bulundu. 
İncelemelerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek' TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Güral Konyalıoğlu da hazır bulunurken, ilçenin yeni bir çehreye kavuşturulması için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
İlçede kentsel dönüşüm yapılması planlanan alanlarda incelemeler yapıldı. Çalışmaların ivedilikle başlatılacağı belirtildi.
TOKİ tarafından Darende'de konut ve işyerlerine yönelik Kentsel Dönüşüm Projeleri uygulanacak.
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bizler TOKİ olarak Malatya da incelemeler yapmak üzere burada bulunuyoruz. Şu anda Malatya da Başkan yardımcılarım, 3 tane daire başkanı arkadaşımız, Malatyadaki projeleri ve yerleri geziyorlar. Hem yapılmakta olan hem yapılacak olanları inceliyorlar. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanımızda şuan yanımızda, biz Darende için Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı dönemindeki ziyaretlerinde verdiği talimatında bilincinde olarak çok yakın vadede çalışmaları yapacağız. Darende benim için de yakın dostlarımın bulunduğu, daha öncede ziyaret etmiş olduğum bir yer burada bulunmaktanda çok mutluyum. Sağolsun Darende Belediye Başkanım da bu konuda çok ilgililer, çok da heyecan duyarak bir şeyler ortaya koymak istiyorlar. Malatya da TOKİ nin çok büyük işleri var İnşallah onları geliştirerek daha kaliteli şekilde düzenleyeceğiz, bir önemli ayak olarak da Darende de senaf arkadaşlarımızın olduğu çarşımızda, gezmiş olduğumuz bazı bölgeler var oralarda vede sosyal konut anlamında şuandaki mevcut toki konutlarının bulunduğu yerlerde buradaki yaşayan vatandaşlarımızı dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak için yine çalışmalarımız olacak. Biz burdan gittikten sonra önümüzdeki 1 ay içerisinde teknik arkadaşlarımız yoğun bir çalışma yapacaklar, umut ederiz hep birlikte hem Malatyamıza hem Darendemize yakışan beklenilen çalışmaları kazandırırız, ben misafirperverlikleri için Tüm Malatyalılara özelinde Darendelilere teşekkür ediyorum. Bir daha ki ziyaretimde İnşallah yapılacak çalışmaları göreceğiz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Değerli Toki başkanımızı bugün aramızda görmekten çok mutluyuz. Toki Başkanımız Hem Malatya hem ilçelerimizde TOKİ tarafından yapılması gereken çalışmalarda kendisi de Fahri Malatyalı olduğunu belirterek, bugün itibariyle 2 gün Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde Malatyamızın sorunlarını dinleyecek. Hem merkezde hem ilçelerde belediye başkanlarımızla toplantılar yapacak, nerede kentsel dönüşüm yapılması gerekiyor, nerede eski binalar var, nerede yıkılması gerekenler var onları tespit edecekler. Bunları tespit ederken hepinizin bildiği gibi Darendeye çok büyük bir lider geldi. Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde ilçelerimiz içerisinde Darendeye geldi, burada ziyaret etti. Ben de bir kez daha hazeynlere Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ciddi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. O gün Cumhurbaşkanımız bize Darende'de kentsel dönüşüm için bir çalışma yapın, yaptırtın dedi ve talimatını verdi. Bugün sayın TOKİ başkanımız o talimatın gereği olarak yerinde inceleyip nerede kentsel dönüşüm yapabilirizi tespit edecekler. Biz 14 Ağustos 2001 de yola çıkarken Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik ve bugün yeni türkiye diyoruz. Yeni Türkiyenin imşasında en büyük rol TOKİ ye düşmektedir. TOKİ Başkanımızda 15 yıl gibi süre İstanbul Büyükşehir de önemli görevler yapmış, yerel yönetimden gelen bir kardeşimiz, abimiz, şimdi TOKİ ile Türkiyeyi Malatyamızı Toplu Konutlarıyla, Hastaneleriyle, stadyumuyla yeniden dizayn edecek. İnşallah Darende'de bu çalışmalarda en iyi şekilde nasibini alacaktır” İfadelerini kullandı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “TOKİ başkanımız bugün Malatyadaki yapılan çalışmaları incelemek, kentsel dönüşüm alanlarındaki yeni yapılacak projeler ve çalışmalarla ilgili ön incelemelerde bulunmak üzere Malatyamızı ziyaret ettiler. TOKİ kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehirlerin önünü açma noktasında çok önemli bir misyon üstlendi. Bu misyonuda yeni açılımlarla birlikte daha kaliteli yaşam alanları oluşturulması, daha yaşanabilir kentlerin oluşturulması sağlanacaktır. Malatyamızda da çok büyük bir dönüşüm var, yaklaşık Malatya'nın yüzde 50 sini karşılayacak bir kentsel dönüşüm alanımız var. Malatyayala birlikte ilçelerimizde çok önemli. Darende'de tarihi geçmişinde önemli bir nokta, bunun sürsürelebilmesi içinde mutlaka kentsel dönüşümün tamamlanması lazım” dedi
Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de konuşmasında “Bu ziyaret Darende olarak bizleri çok memnun etti. Tüm misafirlerimize teşrifleri için teşekkür ediyorum. Özellikle Toki Başkanımızın da burada olmasıyla artık Darendemizde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyoruz. İlçemizin çarşısını yenileyeceğiz, konutlarımızı yenileyeceğiz. İnşallah daha güzel daha yaşanabilir Darendemizde beraber yaşayacağız” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
TOKİ BAŞKANI ERGÜN TURAN, DARENDE'DE İNCELEME YAPTI