09 Mayıs 2016 Pazartesi, 16:16
TRAFİK HAFTASI KUTLANDI
Trafik Haftası dolayısıyla Malatya'da etkinlik düzenlendi. 
Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Süleyman Kamçı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Hasan Alıcı , Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Keskin, trafikte saygı, sevgi ve sabırlı olmanın önemine vurgu yaptı.
İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, trafiğin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Urhal, “Trafik, yaşama birçok kolaylık sağlıyor, ancak bunun yanında olumsuzluklar ve bazı sorunlar da yaşanabiliyor. Ülkeler bazında değişiklik göstermekle birlikte, trafik sorunu hayatın kaçınılmaz yönlerinden biri olmuştur. Malatya’da 2014 yılına oranla 2015 yılında ölümlü kaza sayısında yüzde 13 azalma sağlanırken,ölümlü,yaralamalı toplam kaza sayısında yüzde 1.8 artış ile Malatya kaza sayısında en artış gösteren iller konumundadır” dedi. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Hasan Alıcı, trafik yönetmenliği ve düzenlemesi konularında birçok çalışma yaptıklarını kaydetti. Alıcı, “Bu amaçla yollardaki asfalt yenileme ve işaretleme çalışmalarını titizlikle yapıyoruz. Ayrıca trafik kurallarının hayat bulaması için Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi’ni yakında hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan Vali Süleyman Kamçı ise, “Her yıl düzenlenen Trafik Haftası’nın amacı, trafik ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmaktır. Yollarımız düzeliyor, trafik kazaların yüzde 18 oranında artmasındaki en büyük etkenlerin başında trafiğe çıkan araç sayısınında yaşanan artış da etkilidir. Ama en büyük etken, kuralla uymamaktır” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra kurallara uyan şoförlere plaket verildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
TRAFİK HAFTASI KUTLANDI