13 Nisan 2014 Pazar, 17:40
TÜFENKÇİ; “GENEL SEÇİMDE YÜZDE 62’NİN ÜZERİNDE OY ALIRIZ”
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya’da şu anda genel seçim olsa yüzde 62’inin üzerinde oy alacaklarını söyledi. 
Bülent Tüfenkci, Malatya’da 30 Mart’taki AK Parti'nin yüzde 62 oy oranının, genel seçimde yüzde 68’lere tekabül ettiğini belirtti.
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci katıldığı televizyon programında yerel seçimlerin her defasında genel seçimlerden oy oranı bazında düşük seyredeceğini açıkladı.
12 Haziran 2011 seçimlerinden beri yapılan kamuoyu araştırmalarında genel seçim oylarının Malatya’da yüzde 60 bandının her daim üzerinde olduğunu belirten Tüfenkci, ‘‘Yerel seçimler her defasında genel seçimlerden düşük seyretmekte ve Malatya’da 30 Mart’taki partimizin yüzde 62 oy oranı, genel seçimde yüzde 68’lere tekabül etmektedir. Şu anda genel seçim olsa Malatya’da AK Parti olarak yüzde 62’inin üzerinde oy alırız. Bizler 30 Mart seçim sürecinde geniş kapsamlı Şubat ve Mart ayı içerisinde yapılan kamuoyu araştırma sonuçlarının çözümlemesini yaptık. Veriler doğrultusunda ilçelerimizdeki mahalle bazlı stratejilerimizi her defasında gözden geçirdik. O doğrultuda açıklamalarımızı, ziyaretlerimizi ve kampanyanın gidişatını şekillendirdik” diye konuştu.
Tüfenkci, Türkiye’de eski dönemlerdeki iktidarlara yapılanları özleyenler olduğunu, talimat vermeyi alışkanlık haline getirmiş çevrelerin gelinen durumdan ve 30 Mart sonuçlarından fevkalade rahatsız olduklarını ifade etti. Tüfenkci, her türlü iftira ve karalama kampanyasına rağmen halkın sandıkta kirli oyunlara net bir cevap verdiğini ve Yeni Türkiye’nin 2023’e giden yolda önünü kesmek isteyenleri büyük bir hüsrana uğrattığını kaydetti.
Tüfenkci, dünyanın Suriye, Mısır, Filistin meselelerine yeterli duyarlılığı göstermediğini ifade ederek, “Dünyada zulme karşı çıkmak için yüreğinizde bir şeyin olması gerekir. Sizin medeniyetiniz temelinde hakkaniyet, adalet, vicdan diye bir şeyin olması lazım. Bu ancak bizim medeniyetimizin içinden çıkar. Sayın Başbakanımız her zaman zulüm gören insanların yanında oldu. Bizler daha önce Myanmar’da,Arakan’da, Filistin’deki kardeşlerimizin yanında nasıl durduysak, Mısır’daki kardeşlerimizin yanında da durmaya devam edeceğiz. 529 Mısır’ın kahraman çocuğuna 20 dakika gibi gülünç bir sürede idam kararın verilmesi kabul edilemez. Bu kararı veren Mısır cuntası ve güdümlü yargısını şiddetle kınıyor, en kısa zamanda bu hukuksuzluğun düzeltilmesini bekliyoruz” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
TÜFENKÇİ; “GENEL SEÇİMDE YÜZDE 62’NİN ÜZERİNDE OY ALIRIZ”