25 Nisan 2014 Cuma, 16:30
TÜİK YÖNETİCİLERİNDEN VALİ VASİP ŞAHİN'E ZİYARET
Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) Malatya Bölge Müdürü Dizman ve daire müdürleri Kurumun 88’nci kuruluş yıldönümü ve Türkiye İstatistik Günün nedeni ile Vali Şahin’i makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi vererek desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti. 
Ziyarette konuşan Vali Şahin, “Türkiye İstatistik Kurumu birkaç aşamadan geçerek bu güne geldi ve kurumsallaşmasını tamamladı, gerçek bir araştırma ölçme, değerlendirme kurumu haline dönüştü. Tabi bunda en küçüğünden en büyüğüne kadar kurum çalışanlarının büyük bir emeği var, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. TÜİK resmi istatistik ve ölçme değerlendirme ve açıklama yapma noktasında tek yetkili, dolayısı ile bu hem tek yetkili olmanın getirdiği sorumluluklar yanında hem de görevler zuhur ediyor. Bu görevler en iyi şekilde yapılıyor, İnşallah ülkemiz çok daha sağlıklı derlenen bu bilgilerle projeksiyonunu önündeki on yılları, yirmi yılları, elli yılları çok daha sağlıklı planlama imkanına kavuşacak. Siz eğer önünüzü göremezseniz gelişmenizin gerek sosyal, gerek kültürel, gerek ekonomik gelişmenizin nereye doğru şekillendiğini önceden kestiremezseniz planlamanızı da yapamıyorsunuz. TÜİK bunu çok profesyonel şekilde artık yapmaya başladı ve çok kısa zamanda da bazen aynı anda yararlanıcılarına da paylaşmanın alt yapısını da web olsun diğer elektronik imkanlar olsun alt yapısını da kurarak çok daha faydalı olmaya başladı. Gününüzü tekrar kutluyorum”dedi.
TÜİK Malatya Bölge Müdürü Dizman, ise, “Her geçen gün ekonomik, sosyal ve teknik alanda ilerleme kaydediyoruz. Bu sene özellikle işyerlerinden derlediğimiz bilgileri manyetik ortamda derleme şansına sahip olacağız. Bu bilgileri personelimiz web ortamına doğrudan giriyorlar. Sizlerinde bildiği gibi yeni uygulamaya koyduğumuz yerel yöneticilerimizi bilgilendirme modemimiz 2013 yılının Kasım ayından itibaren uygulanmaya başlandı. Genel bilgilerin yanında il ve yöre bilgilerini de ilave etmek suretiyle yerel yöneticilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz" İfadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
TÜİK YÖNETİCİLERİNDEN VALİ VASİP ŞAHİN'E ZİYARET