17 Nisan 2014 Perşembe, 10:03
TÜİK “YAŞAM MEMNUNİYETİ 2013” MALATYA İSTATİSTİKLERİ
TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü, “Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2013” araştırmasının Malatya ile ilgili istatistiklerini açıkladı. 
TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da, “Malatya mutlu olduğunu beyan eden iller arasında yer aldı. Ülkemizde mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında yüzde 59 olarak tahmin edildi. Evli bireylerin, evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu görüldü. Türkiye genelinde evli bireylerin yüzde 61,3’ü ve evli olmayanların yüzde 53,6’sı mutlu olduğunu beyan etti. Malatya’da mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında yüzde 54 olarak tahmin edildi. Malatya mutlu olduğunu beyan edenlerin oranına göre 67. sırada yer aldı. Malatya’da ülkemizde olduğu gibi
evli bireylerin, evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu görüldü. Malatya ‘da evli olan bireylerin yüzde 56’sı, evli olmayanların yüzde 50’si mutlu olduğunu beyan etti. Araştırma sonuçlarına göre Malatya’da bayanların erkeklere göre daha mutlu olduğu görüldü. Evli olan bayanların yüzde 61’i mutlu olduğunu beyan ederken, bu oran erkeklerde yüzde 50 olarak gerçekleşti. Evli olmayan bireylerde ise bayanların yüzde 52’si mutlu olduğunu beyan ederken, bu oran erkeklerde yüzde 47 olarak gerçekleşti” şeklinde bilgiler verildi.
TÜİK’in “Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2013 ile ilgili açıklamasında şu bilgiler yer aldı; “Malatya’da bulunan kişiler kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini ifade etmiştir. Malatya genelinde mutluluk kaynağı olarak görülen kişiler arasında yüzde 74 ile ilk sırada aileler yer almaktadır. Mutluluk kaynağı olan değerlere bakıldığında ise Türkiye’de ve Malatya ‘da sağlık yüzde 68 ile ilk sırada gelmektedir. Malatya genelindeki kişilerin yüzde 79,4’ ü kendi geleceklerinden umutlu olduğunu ifade etmiştir. Türkiye genelinde bireylerin yüzde 77’si kendi geleceklerinden umutlu olduğunu beyan etti. Türkiye’de bayanların yüzde 77,5 i umutlu iken, erkeklerde bu oran yüzde 76,5 olarak gerçekleşti. Malatya genelinde kişilerin yüzde 79,4’ ü kendi geleceklerinden umutlu olduğunu ifade etmiştir. Malatya’da bayanlar, erkeklere göre daha fazla gelecekten umutlu olduğunu ifade etmişlerdir. Kendi geleceklerinden umutlu olan bayanların oranı yüzde 79,9 iken erkeklerde bu oran yüzde 78,9 olarak gerçekleşti. Malatya genelindeki mutluluk düzeyi en yüksek olan yaş grubu 18-24 tür. Ülkemizde mutluluk düzeyi en yüksek olan yaş grubu yüzde 65 ile 18-24 yaş grubunda gerçekleşirken, en yüksek mutsuzluk düzeyi yüzde 13 ile 55 ve daha üzeri yaşlarda gerçekleşti. Malatya’da mutluluk düzeyi en yüksek olan yaş grubu yüzde 61 ile 18-24 yaş grubunda gerçekleşirken, en yüksek mutsuzluk düzeyi yüzde 22 ile 65 ve daha üzeri yaşlarda gerçekleşti.
Malatya genelindeki kişiler Avrupa Birliği üyeliğine destek verme eğiliminde Malatya genelindeki bireylerin Türkiye’nin AB üyeliğine karşı eğilimi yüzde 52,6 oranında üye olması yönünde iken, yüzde 21,9’u üye olmaması yönündedir. Bu konuda fikri olmadığını ifade edenlerin oranı ise yüzde 25,5 oldu.”
Malatya genelinde memnuniyet düzeyinin en yüksek olduğu kamu hizmetinin asayiş hizmetleri olduğu aktarılırken, kamu hizmetleri ile ilgili memnuniyet rakamları şu şekilde; Asayiş hizmetleri yüzde 86,2, Sağlık hizmetleri yüzde 77,8, Ulaştırma hizmetleri yüzde 76,3, Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri yüzde 69,2, Eğitim hizmetleri yüzde 69,1 ve Adli hizmetler yüzde 52,2.
Malatya genelinde memnuniyet düzeyinin en yüksek olduğu belediye hizmeti ışıklandırma hizmeti olurken, ortaya çıkan rakamlar ise şu şekilde; Işıklandırma hizmeti 68,8, Çöp ve çevresel atık toplama hizmeti 66,6, Şebeke suyu hizmeti yüzde 66,6, Kanalizasyon hizmeti yüzde 66,4, Toplu taşıma hizmeti yüzde 62,7, Sokak levhaları ve dış kapı numaralandırma hizmetleri yüzde 59,1, Hasta ve yoksullara yardım yüzde 47,4, Yeşil alanların miktarı yüzde 47,0, Yol/kaldırım yapımı hizmeti yüzde 45,3.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
TÜİK “YAŞAM MEMNUNİYETİ 2013” MALATYA İSTATİSTİKLERİ