24 Mart 2017 Cuma, 16:36
Türkiye Hedefleri İlk kez AK Partiyle Birlikte Gördü

 16 Nisan Halk oylaması kapsamında mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren AK Parti heyeti, Yeşilyurt İlçesine bağlı Bostanbaşı, Karakavak Mahallesi ile Battalgazi ilçesine bağlı İskender ve Cirikpınar Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 
  Mahalle toplantısında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Referandum süreci Türkiye'nin dönüm noktası olacak. Türkiye şu anda vesayet sistemine karşı mücadele ediyor. Sadece PKK'yla DEAŞ' la değil onun arkasındaki güçlerle mücadele ediyor. Olayın boyutlarını görürsek nerede duracağımız otomatik olarak ortaya çıkıyor. Bizim bakanımıza izin verilmeyip, 'hayırcılara' izin verilip onlara bir koruma çemberi oluşturulması bu yaşananlar yeni değil, Türkiye bu güçlerle her zaman mücadele içinde oldu. Mevcut sistemin bugüne kadar neler yaşattığını hepimiz gördük, bugüne kadar onlarca darbe yaşandı. Güçsüz hükümetler meydana geldi hem içerdeki büyümeyi yakalayamadı hem de dışarıya karşı siyaset oluşturamadı. 90 yılda 65 hükümet kuruldu. Türkiye hedefleri ilk kez AK Partiyle birlikte gördü. 2023 hedefleri konuldu" ifadelerini kullandı.

 

"BU SEÇİM DEĞİL, SİSTEM DEĞİŞİMİ"

  Mahalle toplantısına Karakavak mahallesinde devam eden AK Parti heyeti adına konuşan Hakan Kahtalı, "Bu bir seçim değil sistem değişimi. Her bir darbeyle birlikte yeni bir anayasa yapılmış. Bu yapacağımız anayasa tamamen yerli bir sistem olacak. Bu milletin tamamının içinde olacağı bir anayasa olacak. Malatya'nın her zaman AK Parti'nin arkasında olduğunu biliyoruz. Rehavete kapılmadan mutlaka sandıklara gideceğiz. En yakın dönemde 15 Temmuz darbesini 248 şehit vererek atlattık. Onların canlarının uğruna bu referandumda büyük bir başarı göstereceğiz" şeklinde konuştu.

  Battalgazi ilçesine bağlı İskender ve Cirikpınar Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 16 Nisan halk oylamasının öneminin altını çizdi.

 

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART"

  AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, "Türkiye'yi bugünlere AK Parti getirdi. İnsanların önünde ne kadar engel varsa onları ortadan kaldırmak için mücadele başlattık. Daha iyisini yapabilmek için önümüzde anayasal engeller var. Bu anayasa değişikliğini Özal'dan beri söylüyoruz" şeklinde konuştu.

  Yaşar, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Güçlü bir milli iktidar olacak. Milletin oyu ile seçilmiş bir iktidar olacak. Devletin yapılanması yenilenecek. Kamu yapısı, kamunun işleyişi, devlet çarkının dönüşü yeniden yapılandırılacak. Fazla yakıtla az mesafe alan araç, daha az yakıtla fazla üreten, fazla verimli olan bir sisteme dönüşecek. Türkiye’nin bu potansiyeli ve gücü var” diye konuştu.

 

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Türkiye Hedefleri İlk kez AK Partiyle Birlikte Gördü