16 Mayıs 2017 Salı, 11:34
Türkiye’nin En Büyük 3 Fuarından Birisi
 5-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na bu yıl rekor seviyede ziyaretçi katıldı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir basın toplantısı düzenleyerek, 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Malatya Kitap Fuarının Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olduğunu söyleyen Başkan Çakır, her geçen yıl fuarı daha ileri noktaya taşımaya çalıştıklarını söyledi.

380 bin kişi ziyaret etti
Bu yıl kitap fuarını 380 bin civarında kişinin ziyaret ettiğini belirten Çakır, “Öncelikle Kitap Fuarı’na sahip çıkan bütün Malatyalı hemşehrilerimi yürekten tebrik ediyorum. Kitap fuarımızın; ziyaretçi, yayınevi ve yazar sayısına baktığımızda ne kadar büyük bir organizasyon olduğu ortaya çıkıyor. Çevre illerden çok sayıda ziyaretçinin gelmesi de hedeflediğimiz kitap fuarının amacını karşıladı. 12 bin metrekare kapalı alanda düzenlediğimiz Kitap Fuarı’na 370 yayın evi ve 330 yazar geldi. Bu kadar yazarın Malatya'yı konuşması, köşelerinde yazması, ulusal basında haber çıkması çok çok önemli” dedi.

Yazarlar, 140 okulda öğrencilerle buluştu
Malatya Fuarı'nı daha anlamlı kılan olayın, yazarların okullarda öğrencilerle buluşması olduğunu söyleyen Başkan Çakır, “Yazarlarımızın okullara gitmesi, öğrencilerimizle buluşması farkı ortaya koyuyor. Önceden 120 okul planlanmasına rağmen, yazarlarımız 140 okulu ziyaret ettiler. Çocuklarımızla, öğrencilerimizle sohbet ettiler. Aynı zamanda sivil tolum kuruluşlarımız çok ciddi etkinliklere ev sahipliği yaptılar. Yazarlarımızla 70 civarında söyleşi, panel ve sempozyum düzenlendi. Malatya dolu dolu bir hafta yaşadı” ifadelerine yer verdi.

Emeği geçenlere teşekkür
Fuarın özellikle çocuklarda okuma alışkanlığının artırılmasında çok önemli bir etki oluşturduğunu kaydeden Çakır, 80 bin öğrencinin bu kapsamda fuarı ziyaret ettiğini söyledi. Fuarın düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür eden Çakır, “Bizlere büyük katlı sağlayan sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim müdürlüğümüzün ciddi katkıları oldu, onlara da teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarımız bütün yazarlarımızla ilgilenmeleri, programlara götürmeleri çok anlamlıydı. Değerli basın mensuplarımız, televizyonlarımız, gazetelerimiz ve bütün yayın organlarımız yaptıkları yayınlarla fuarımızın tanıtılmasında olumlu katkıları oldu, basındaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Organizasyonla yakından ilgilenen arkadaşlarımız ve Kültür AŞ. çalışanlarına da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Çakır, toplantıda ayrıca basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Türkiye’nin En Büyük 3 Fuarından Birisi