23 Ocak 2014 Perşembe, 14:04
ULUAYAK: “RİSK GRUPLARI İÇİN BAŞLATILAN PROJELERİ SÜRDÜRECEĞİZ”
ULUAYAK: “RİSK GRUPLARI İÇİN BAŞLATILAN PROJELERİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Malatya Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, “Risk grupları için başlatılan projeleri devam ettireceğiz” dedi.
Polis Başmüfettişi iken 8 Ocak 2014-8 Ocak tarihinde yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Nuri Uluayak, Malatya Polisevi’nde emniyet müdür yardımcıları ve medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
İnsan hak ve özgürlüklerine saygılı, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyleyen Nuri Uluayak, “Malatya göç alan bir olduğu için bizden önce risk grupları için başlatılan projeler var. Bu projeleri devam ettireceğiz. Mesela, Malatya’dan hiç çıkmamış öğrenciler Çanakkale ve İstanbul gibi yerlere götürülüp gezi düzenlenmiş. Bundan sonra da bu tür çalışmaları devam ettireceğiz” diye konuştu.
Suç olmadan önce önlemeye yönelik suçu önleyici çalışmalara da ağırlık vereceklerini söyleyen Nuri Uluayak, “Ülkemiz uzun yıllardır değişik bir süreçten geçiyor, yaklaşık 30 yıldır devam eden bir terör gündemi var. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de hem ekonomik anlamda hem de huzur anlamında bir yapı sergileniyor. Ülkemizin geleceği adına, bu yapının devamı adına bütün vatandaşlarımızın katkıda bulunması geriyor. Birçok sosyal içerikli projelere destek verilmektedir. Suçlar oluşmadan önce, toplumun suça itilmeye yönelik kesimlerinin, risk gruplarının ve çocukların korunmasına yönelik değişik projeler üretilmiştir. Bu çerçevede hizmetleri yürütmekteyiz. Emniyet teşkilatının mutlaka eksikleri vardır. Fakat tüm eksikliklerine rağmen Türkiye'de en iyi çalışan kurumlardan bir tanesidir. Toplum içerisinde mutlaka bazı şeylerin dengelenmesi gerekiyor. Bireyler için özgürlük esastır, fakat bu özgürlüklerin bir noktadan sonra kamu yararlarına aykırı olmamalıdır” şeklinde konuştu.
Uluayak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Gazeteciler toplumun bilgilendirilmesi için çok önemli bir görev yapıyor. Ülkemizdeki ve buna bağlı olarak Malatya'daki huzur ve güven ortamının sağlanması konusunda emniyet teşkilatının yanında basın mensuplarına da çok büyük görevler düşüyor. Bundan sonraki yürütülen çalışmalarda da huzur ve güven adına desteklerinizi bekliyoruz. Her toplumda özellikle asayişe yönelik olayların toplum içerisinde çok büyük infiallere sebep olmaması için duyarlılığınız önem kazanıyor. Demokratik bir toplumda yaşıyoruz, her insanın hatası olabilir buna karşı kanunun koyduğu müeyyideler vardır.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ULUAYAK: “RİSK GRUPLARI İÇİN BAŞLATILAN PROJELERİ SÜRDÜRECEĞİZ”