26 Aralık 2014 Cuma, 17:46
ULUSLARARASI ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ 25-26 TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK
Malatya’nın Arguvan İlçesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Türkü Festivali tarihi açıklandı. 
Anetolya Otel’de düzenlenen basın açıklamasında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkü Festivali, her geçen gün, Malatya ve Türkiye’yi dünyaya tanıtma konusunda hızla ilerliyor. Malatya için yeni bir marka oluşturdukları için emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise, Malatya’nın Arguvan İlçesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Türkü Festivali tarihinin 25-26 Temmuz 2015 olarak açıkladı. 12’ncisi düzenlenecek olan Uluslar arası Türkü Festivali’nin daha iyi geçmesi için şimdiden çalışma başlattıklarını söyleyen Kızıldaş, geçen yıllar da düzenlenen Uluslar arası Türkü Festivali’ne bir kez 5 bin TL Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek aldıklarını, başka da destek almadıklarını söyledi.
Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın da, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslar arası Türkü Festivali’nin iyi organize edilmesi için çaba göstereceklerini bildirip, şimdiye kadar festivale katılan yazar ve sanatçılara bir bedel ödemediklerini ifade etti ve “Onlar bizim misafirimiz, en iyi şekilde ağırladık ve ağırlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ULUSLARARASI ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ 25-26 TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK