06 Aralık 2015 Pazar, 16:23
ULUSLARARASI MADDE BAĞIMLILIĞI SEMPOZYUMU MALATYA'DA DÜZENLENECEK
Başbakanlık, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bağımlılıkla Mücadele (BAM) Platformu, Hayat Vakfı ve Yeşilay’ın proje ortağı olduğu ‘Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu’ Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek. 
18-20 Aralık 2015 tarihleri arasında Malatya’da düzenlenecek olan sempozyum ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan Başkanlığı'nda Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya, sempozyumun proje ortakları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 
Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alındığı toplantı öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, 18-20 Aralık 2015 tarihleri arasında Malatya’nın, Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacağını belirterek, bu sempozyumun Türkiye genelinde ilk defa Malatya’da gerçekleşeceğini söyledi. 
Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu’nun çeşitli ayakları olduğunu belirten Ercan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan bu projede, Başbakanlık, BAM, Hayat Vakfı ve Yeşilay proje ortağımız. Sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımı var. Devlet kuruluşlarından da geniş katılım olacak” dedi.
11 OTURUM YAPILACAK
Madde bağımlılığının son yıllarda ülkemiz gündemini yoğun bir şekilde meşgul ettiğini ve bu konunun hükümetin ana programında da bulunduğunu kaydeden Ercan, 11 oturumun yapılacağı sempozyumda, akademik oturumların Hayat Vakfı tarafından diğer oturumların ise Düzenleme Komitesi ile birlikte düzenlendiğini söyledi. Sempozyumdaki konu başlıklarının, din ve madde bağımlılığı ilişkisi, basın-medya uyuşturucu bağımlılığı ilişkisi, devlet kurumlarının madde bağımlılığı ile yaptığı mücadeleler, uluslararası örnekler, tıp alanındaki değerlendirmeleri, sosyolojik ve psikolojik alandaki değerlendirmeler gibi konular teşkil ettiğini belirterek, organizasyonun Malatya’ya hayırlı olmasını diledi. Madde Bağımlılığı ile ilgili olarak her yıl Ankara’da Başbakan'ın katılımı ile şura düzenlendiğini de kaydeden Ercan Turan, düzenlenecek olan bu sempozyumun, belki de gelecekte bu şuraların Malatya’da yapılmasına vesile olacağını dile getirdi.
Turan, sempozyuma Bakanlar, Diyanet İşleri Başkanı, müsteşarlar, bürokratlar ve yurt dışından önemli katılımların olacağını söyledi. Bilgilendirme toplantısı sırasında projenin diğer ortakları da kısa konuşmalar yaparken, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ilgili olarak kapsamlı bir şekilde fikir alışverişinde bulunuldu, fikir ve öneriler de sunuldu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ULUSLARARASI MADDE BAĞIMLILIĞI SEMPOZYUMU MALATYA'DA DÜZENLENECEK