28 Mayıs 2014 Çarşamba, 12:22
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’NİN 2’NCİ ETABI BAŞLADI
Malatya’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ikinci etabının başladığı bildirildi. 
Malatya Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliğiyle ilk etabı 15-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin ikinci etabının başladığı ve 1 Haziran’da sona ereceği belirtildi. 2 gurup halinde 18 yaşını doldurmuş, kendi işini kurmak isteyenler ile iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarına yönelik, ücretsiz uygulamalı girişimcilik eğitimleri Malatya ABİGEM Merkez Müdürlüğü’nden Yusuf Gök tarafından veriliyor. 
60 kişiden oluşan katılımcıya toplam 140 saat eğitim verileceği bildirilerek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hakkında şu bilgiler verildi:
“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenir.
Uygulama Girişimcilik Eğitimine katılmak ve başarılı olmak Girişimcilik Destek Programı kapsamında yeni girişimci desteği alınabilmesi için ön şartlardan biridir.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dört ana modülden oluşan toplam 70 saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsar. Bir Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, her bir sınıf için en fazla 30 katılımcı kabul edilebilir. Katılımcılardan ücret alınmaz. Eğitim ana modüllerine yüzde 80 oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanır.
Uygulama Girişimcilik Eğitiminin başarıyla tamamlanmasından sonra işletmenin açılışı yapılarak KOSGEB'e başvuruda bulunulabilir. KOSGEB'in başvuruyu uygun bulması halinde yeni girişimci destekleme işlemi yapılmaktadır.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’NİN 2’NCİ ETABI BAŞLADI