05 Mayıs 2014 Pazartesi, 17:48
VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ, VALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ
Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Halil Taşkesen, beraberindeki heyetle Malatya Valisi Vasip Şahin'i ziyaret etti. 
Vakıflar Bölge Müdürü Halil Taşkesen, Vakıflar Haftası nedeniyle bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, Vakıflar Haftası’nı “Vakıf ve İktisat” adı altında kutladıklarını söyledi.
Vakıfların kuruluş amacının insan odaklı hizmet olduğunu kaydeden Taşkesen, “Vakıflar fakir, fukara ve yardıma muhtaç insanların daima yanındadır. Bu sosyal çalışmanın yanında tarihi eserlerin bakımını ve restorasyonunu üstlenerek tarihi eserlerimizi turizme ve insanlığa kazandırıyor” dedi.
Malatya Valisi Vasip Şahin ise, Vakıflar Haftası kapsamında vakfın, vakfedenin ve vakfiyenin kıymetinin toplumda tartışılması gerektiğini belirterek, "Vakıflar bizim eski devlet oluşumuzla birlikte toplum hayatına girmiş müessesedirler. Özellikle Selçuklularda ve Osmanlı Devletlerinde zirve yapmıştır. Osmanlı ve Selçuklular bütün kamu hizmetlerini bugün devletlerin üstlendiği sağlıktan ekonomiye ve eğitime bütün hizmetleri Osmanlı ve Selçuklu toplumu vakıflar eliyle ve özel işletmeler eliyle olmuştur. Yani baktığımız zaman bugün varmak istediğimiz o ideal nokta her şeyin özelleştirildiği o özel kesim tarafından yürütüldüğü bir sistemi atalarımız bundan yüz yıl öncesine kadar hep yaşatmışlar. Bu ileri ülkelerin yönetimlerine ve kamu hizmeti anlayışına örnekler teşkil etmiştir. İnşallah bu hafta vesilesiyle hem vakıflarımızın bu yönünün ön plana çıkarılması hem de vakıf eserlerinin tekrar kıymetlendirilmesi ve varsa kenarda kıyıda kalmış ve tahrip olmuş eserlerin tekrar onarılması, kaybolmuş eserlerin tekrar ihya edilmesine vesile olur" şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ, VALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ