12 Ağustos 2015 Çarşamba, 17:54
VALİ KAMÇI İLÇE MÜFTÜLER TOPLANTISINA KATILDI
VALİ KAMÇI İLÇE MÜFTÜLER TOPLANTISINA KATILDI
 Malatya İlçe Müftüleri Ağustos ayı toplantısı, Vali Kamçı’nın da katılımı ile gerçekleştirdi. 
İl Müftüsü Ümit Çimen’in başkanlığında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ilçe Müftüleri toplantısı bu kez Vali Kamçı’nın da katılımı ile yapıldı. Toplantıya Kamçı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı A. Kadir Duran ile İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’da katıldı.
Toplantıda İl ve İlçe Müftülüklerince yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması, mevzuatla ilgili genel konuların istişare edilmesi, hizmetlerde metot ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesi, camilerde yapılacak programlarla ilgili görüş alış verişinde bulunuldu. Ayrıca cami ve Kur’an kurslarında yürütülen hizmetlerle ilgili yapılan denetim, vatandaşlara yönelik sosyal çalışmaların planlanması ve yapılan faaliyetlerin sonuçlarının değerlendirilmesi gibi konularda görüşüldü.
Ayrıca ülkelerindeki iç savaş sebebiyle Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mültecilere yönelik yürütülen din hizmetleri, eğitim hizmetleri, yayın hizmetleri, yardım hizmetleri ve tercümanlık hizmetleri gibi hizmetler konusunda da değerlendirilmelerde bulunuldu.
Toplantının sonunda İl Müftülüğü personelinin ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunup kollanması ile milletimizin huzur ve güvenliği noktasında ne gibi faaliyetlerde bulunabileceği konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.
Vali Kamçı toplantıya katılan Müftülere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
VALİ KAMÇI İLÇE MÜFTÜLER TOPLANTISINA KATILDI