27 Ocak 2014 Pazartesi, 18:56
VALİ ŞAHİN, BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BÜYÜKŞEHİR TOPLANTISI YAPTI
VALİ ŞAHİN, BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BÜYÜKŞEHİR TOPLANTISI YAPTI
 Malatya Valisi Vasip Şahin, merkez ve 9 ilçe belediye başkanı ve 4 ilçe belediye başkan vekili ile toplantı düzenleyerek, büyükşehir sürecini görüştü.
Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İl Mahalli İdareler Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Defterdar, İl Tapu Müdür vekili, İl Emniyet Müdür Yardımcısı katıldı.
Büyükşehir sürecinde yapılacak olan mal paylaşımı ve tasfiye konusunda değinen Vali Şahin, “Devir işlemleri esnasında personelin, taşınır ve taşınmaz malların devrini iyi yönetmek gerekiyor, biz kanun çıktığından bu tarafa kendi içimizde epey bir çalışma yaptık. Valilik olarak bir yıllık çalışma süresince edindiğimiz bilgiler doğrultusunda da sizlere bir takım önerilerimiz olacak. Biz prensip olarak öncelikle bu tasfiye işlemlerinin yapılmasında belediyelerin kendi aralarında anlaşmasını öneriyoruz. Belediyeler kendi aralarında anlaşırlarsa Tasfiye Komisyonu olarak biz doğrudan müdahale etmeyelim istiyoruz, eğer kanun, nizam, tüzük, yönetmelik ve mevzuat çerçevesi içerisinde kaldığı müddetçe biz müdahale etmeyelim. Kendi aralarında nasıl anlaşıyorlarsa öyle yürüsün bu iş. Ama anlaşma sağlanamayan konular olursa biz Tasfiye Komisyonu olarak başta il komisyonumuz, alt komisyonlarımız, ilçe komisyonlarımız çözüm yoluna gitsinler diye düşünüyoruz. Bu noktada tabi Büyükşehir’in çalışması ve gayretleri çok önemli bizim için, her bir ilçenin kendi konusu ile ilgili olarak ilçe belediye başkanlarımızın hem gayretleri, hem kararları zaman zaman da belki fedakarlıkları bu işi kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde halline yardımcı olacaktır” dedi.
Toplantıda İl Özel İdarelerinin Personeli, İl özel idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları, Büyükşehir belediyesine dönüşen il belediyesinin sahip olduğu her türlü taşınır, taşınmaz malları ve personeli, büyükşehir ilçe belediyesi olan belediyelerce yürütülen su, kanalizasyon, katı atık depolama ve bertaraf, ulaşım, her çeşit yolcu ve yük terminalleri, toptancı halleri, mezbaha, mezarlık ve itfaiye hizmetlerine ilişkin olmak üzere personel, her türlü taşınır ve taşınmaz malları ve bu hizmetlerin yerine getirilmesine yönelik yatırım, alacak ve borçları, tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köylerin personeli, her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
VALİ ŞAHİN, BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BÜYÜKŞEHİR TOPLANTISI YAPTI