29 Ağustos 2014 Cuma, 18:26
VALİ ŞAHİN’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
 Vali Vasip Şahin, “Milli mücadele, Türk milletinin hür yaşama kararlılığını ve bağımsızlık duygusunu vicdanlarda bayraklaştırarak, milli iradesini şan ve şerefle bütün dünyaya ilan edişidir” dedi. 
Vali Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Necip milletimizin kendisini esarete mahkum etmek isteyen emperyalist güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da başlattığı destansı mücadelenin 30 Ağustos 1922’de şan ve şeref dolu bir zaferle nihayete erdiği kutlu günün 92. yıl dönümünü milletçe büyük bir gururla yaşıyoruz. Milli mücadele, Türk milletinin hür yaşama kararlılığını ve bağımsızlık duygusunu vicdanlarda bayraklaştırarak, milli iradesini şan ve şerefle bütün dünyaya ilan edişidir. Türk milleti, milli mücadele sürecinde şanlı mazisinden edindiği mukaddes değerleri çiğnenmekten, aziz vatanı parçalanmaktan kurtarmış ve Türk’ün asla esir edilemeyeceğini tarihe not düşmüştür” ifadelerini kaydetti.
Vali Şahin’in mesajında şu ifadeler yer aldı, “Unutulmamalıdır ki; kahraman milletimiz kadın erkek, genç yaşlı demeden topyekûn bütün varlığını ortaya koyarak kazandığı bu Büyük Zafer ile bağımsızlığının bedelini ödediğini tüm dünyaya duyurmuş ve tarihteki şerefli yerini almıştır. Bu vesileyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hürriyet ve istiklalimizin bina edilmesinde canlarını ve kanlarını cömertçe feda eden kahraman silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyor, aziz milletimizin Zafer Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
VALİ ŞAHİN’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI